ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP Foça’da Mustafa Balbay’la salona sığmadı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.3.2014    

CHP Foça’da Mustafa Balbay’la salona sığmadı



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay seçim çalışmaları kapsamında partisinin adaylarına destek için geldiği İzmir’in Foça ilçesinde büyük ilgi ver coşkuyla karşılandı. Konuşma yapılacak salon kalabalığı almayınca toplantı sokağa taşındı ve mitinge dönüştü.

21 Mart 2014 Cuma günü saat 18.00’da beklenen Balbay ilçeye yaklaşık 45 dakika gecikmeyle ulaştı. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu ve beraberindekilerle otobüs terminali önünde tezahüratlarla karşılanan Balbay, Sevgi Yolu’nu yürüyerek ve esnafla selamlaşarak geçti. Reha Midilli Kültür Merkezi önünde sevgi gösterileri nedeniyle adım adım ilerlendikten sonra konuşmaların yapılacağı kürsüye gelindi.

FOÇA’DA İŞ BİTMİŞTİR OY ORANIMIZ YÜZDE YETMİŞTİR

CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer ile Foça Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Gökhan Demirağ’ın konuşmalarının ardından mikrofonu Mustafa Balbay aldı. Konuşmasının başında, gördüğü kalabalığın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Balbay’ın ; “Foça’da iş bitmiştir. Oy oranımız yüzde yetmiştir” sözleri coşkuyu doruğa çıkardı.



İKTİDAR YOLU BİRLEŞMEKTEN GEÇER

Bu iktidarı değiştirmek için millete, hükümet olacak bir alternatif göstermek gerektiğini anlatan Balbay, bununda tüm diğer görüşteki vatandaşlarla CHP çatısı altında birleşmekten geçtiğini söyledi.

“ Mustafa Kemalin Askerleriyiz”, “Gençlere Yol Verin İktidara Gidelim”, “İnadına Sol İnadına CHP”, ”Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, ” Hırsız Tayyip” sloganları arasında Mustafa Balbay üç hırsıza soyulan 70 kişilik bir grubun öyküsünü anlattı. Sözü soyulanlardan birinin “onlar üç kişi beraberdi, biz yetmiş kişi yalnızdık” deyişiyle bağladı.

Balbay’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle;

“Bu yerel seçim iki anlam taşıyor. Bir yerelde kimi başkan görmek istiyorsunuz. İki bu ülkenin yönetimini onaylıyor musunuz? onaylamıyor musunuz? Bu kabusun bitmesini istiyorsanız oylarınızı CHP’de bileştireceğiz. Oylarınız hükümete güvenoyu anlamını taşıyacaktır. Onlara bir kırmızı kart gösterin”

“İstemeye istemeye CHP’ye sözünü duyduğunuzda, ana hatlarıyla bugünkü iktidarı anlatın. Öyle bir Başbakan var ki “Dünya bana vız gelir. Twitter mwitter dinlemem kapatırım, onu satarım, milyon dolarları alır kutularım, oğluma kızım torunlara veririm” diyor. Birinin buna dur demesi, hayır demesi lazım. Biz buna talibiz. Bu günkü ortaçağ karanlığına son verecek bir CHP iktidarının geldiğini müjdeliyorum sevgili kardeşlerim”

İÇİŞLERİ SUÇ DIŞİŞLERİ DÜŞ İŞLERİ BAKANLIĞI OLDU

“İçişleri Bakanlığı artık Suç İşleri Bakanlığı olmuştur. Onu tutuklayın, bunu vurun, bunu kırın

Oh ne ala. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerjide Tatlı Kıyaklar Bakanlığı haline gelmiştir. Bu ihaleyi şuna verin, bunu ona verin. Ulaştırma Bakanlığı Üleştirme Bakanlığı olmuştur. Dolarları alın, havuz yapın, medya yapın. Dışişleri Bakanlığı Düş İşleri Bakanlığı haline gelmiştir. Kurduğu hiçbir hayal tutmamıştır. Bu Bakanlar Kurulu Tayyib’e bakanlar kuruludur. Ülkeye bakanlar kurulu değildir. İşte böyle bir ortamda biz size daha güzel bir Türkiye, Bakan’ların gerçekten halkın sorunlarına bakanlar olduğu, halkın telefonunun değil sözünün dinlendiği bir CHP iktidarı vaat ediyoruz”

“Böyle bir ortamda Gökhan Demirağ kardeşim Foça’nın sağ duyusunu ve sol duyusunu birleştirmiştir. Bu iktidar bu ülkeyi demir parmaklıklarla ördü, biz Demirağ’larla öreceğiz”

MECLİSTE OY ÇALMAYA KALKTILAR

“Bunlar önceki gün mecliste oy çalmaya da kalktılar. CHP olarak 134 milletvekili tam kadro meclisteydik. Bir miktar MHP ve BDP’lide gelmişti. Biz oylamada tam kadro oy kullandık. AKP’nin meclis başkanı Sadık Yakut diyor ki muhalefet oyları 111. İtiraz ettik. 10 dakika sonra dedi ki “Yanlış saymışım kusura bakmayın”. Bunlar hep para saydıkları için, oy saymayı unutmuşlar. Son tape’lerle bu iktidar “tape taklak” olmuştur”

ENGİN ALAN’LA FOÇA'DA YÜRÜMEDİKÇE ÖZGÜRLÜĞÜM YARIMDIR

“Özgürüm, ama özgürlüğüm yarımdır. Foça’daki askeri kurumlarda çalışanlarında olduğu, şu anda demir parmaklıklar ardında yatan, milletin vicdanında kabul görmemiş davalar nedeniyle hapiste yatan tüm yurtseverler, Balyoz’undan, Poyrazköy’üne kadar, Gezi Olayları’na kadar, tüm yurtseverler özgür olduğu gün ben kendimi özgür hissedeceğim”

“Bir gün Foça’nın caddelerinde Engin Alan’la özgürce yürümedikçe biz kendimizi özgür hissetmeyeceğiz. Kimse bu iktidarın tutsağı olarak kalmamalı. İlle de bizim gibi düşünmesi gerekmez. İşte CHP bu anlayıştadır”

“30 Mart’tan sonra Foça’ya yine geleceğim. Birlikte Zafer Yürüyüşü yapacağız” diyen Mustafa Balbay; saat 19.30 dolayında Yenifoça’ya gitmek üzere alkışlar ve sloganlar arasında ilçe merkezinden ayrıldı.



Seyfi GÜL







Okunma: 3184
Okunma: 3184












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)