ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Binali Yıldırım Foça'da temel attı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.3.2014    

Binali Yıldırım Foça'da temel attı



İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, İzmir Milletvekili, Ulaştırma ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım İzmir’in Foça ilçesinde temel atma törenine katıldı. 19 Mart 2014 Çarşamba günü saat 16.00'da Foça'ya gelmesi beklenen Yıldırım’ın iki saat gecikmesi nedeniyle temsili temel atma havanın karardığı saatlerde gerçekleşti.

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkan Vekili Cenk Bakırlı, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Ülkü, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, Ak Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Belediye Başkan Adayları AKP’li Salih Emrullah Keleş, İşçi Partili Yavuz Efe, ilçede görevli daire ve okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Foça Folk Derneği Ege ekibinin gösterisi izlendi.

İlk konuşmayı yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı yeni binasının temelini attıkları Cemil Midilli Lisesi’nin, hayırsever işadamı Reha Midilli tarafından 1975 yılında yaptırılarak hizmete sunulduğunu, ancak Athena tapınağı kazı alanında kalması ve müze olarak değerlendirilmesine karar verilmesi nedeniyle yeni bir bina yapma ihtiyacı doğduğunu söyledi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak gecikme dolayısıyla katılımcılardan özür diledikten sonra, Binali Yıldırım’a İzmir’deki yatırımlar için bakanlığı döneminde sağladığı kaynaklar için teşekkür etti.



“Gençlik Seninle Gurur Duyuyor” sloganlarıyla kürsüye çıkan Binali Yıldırım da Kınık, Dikili, Çandarlı, Yenikent programları sonrası geldiği Foça’da akşamı bulduğunu, havanın serinlediğini belirterek “Soğuk’a mertlik sökmez derler bizim oralarda. O yüzden paltoyla çıktım.10 gün daha dayanmamız lazım.” diyerek konuşmasına başladı.

BEN BİR DENİZCİYİM

Binali Yıldırım “Ben bir denizciyim. Denizi gördüm mü içim kıpı kıpır eder. Diyeceksiniz ki yahu Erzincan nere, deniz nere. Kader çizgisi bizi denizci yaptı. Deniz Harp Okulu’ndaki komutanım Ali Nabi Duru, öğrendim ki buraya yerleşmiş. Fırsat bulursam ziyaret edeceğim”

“Seçimi kazanırsak Foça’ya bir ofis açacağız. Midilli ailesinin her tarafta eserlerini görüyoruz. Şimdi burada ailenin adına yakışır bir lise yapıyoruz. Vakıf nezdinde Başkan Ali Haydar Çelebi’ye teşekkür ediyorum.”

KARA TAHTA DÖNEMİNİ ATATÜRK BAŞLATTI

“Atatürk ne diyor “Muasır medeniyetler seviyesine çıkarmakta bizim en büyük güvencemiz gençlerdir” diyor. Kara tahta dönemini büyük Atatürk başlattı. Alfabe okuryazarlığı onun döneminde başladı. Biz alfabeyi alınca ikiye ayrılmış bir tahta. Bir tarafta harflerin yazılı olduğu Atatürk’ün resmini hatırlarım. 80 yıl uğraştık. Gençlerimiz eğitildi cahil kalmadı”

İZMİR ÇAĞDAŞLIĞIN MERKEZİ

“Fakat tam iş bitti derken önümüze bir de bilgisayar okuryazarlığı çıktı. Şimdi alfabe okuryazarı olmak yetmiyor. Bilgisayardan da anlayacaksın. Şimdi okuryazarlık bilgisayarla ölçülüyor. 2002’de Türkiye’de bilgisayar okuryazarlığı yüzde yirmiler seviyesindeydi. Şimdi yüzde altmışbeşin üzerine çıktı. En fazla olan il de İzmir. Yüzde yetmişbeşin üzerinde. İzmir’e yakışır bir sonuç. Çünkü İzmir gelişmenin, çağdaşlığın merkezi”

FOÇA TÜRKELLİ ARASINA HEM DUBLE YOL HEM BİSİKLET YOLU

“10 yıl boyunca eğitimde sağlıkta Türkiye’nin kaderini değiştiren işler yapıldı. Foça’da bu liseden sonra Turizm Meslek Lisesi’nin Uygulama Otelini yapacağız. Foça’ya Türkiye’nin en güzel limanını yaptık. Yakında amfibi alayının önünden geçen yolu çift şeritli hale getiriyoruz. 50 yataklı devlet hastanesi yapıyoruz. Foça Türkelli arasını duble haline getireceğiz. Sadece duble olmayacak yanına bisiklet yolu da yapacağız. Yenifoça yat limanı yapılacak. Böylece Foça’nın turizm değeri daha da yükselecek. Fransız Tatil Köyü de yılan hikayesine döndü. Turizm Bakanlığı buranın açılması için gerekli izinleri verdi. Ancak imar planları yapılmadığı için açılamadı. Burayı Foça turizmine kazandırmak bizim boynumuzun borcu”

YILDIRIM SÖZÜ

“Burada söz veriyorum. Bu Yıldırım sözüdür. 11 yıldır verdiği sözleri yapan yapamayacağı sözü de vermeyen bir kişiyle karşı karşıyasınız. Bir de balıkçı barınağı yapıyoruz. Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak. Bunlar hep gençlere, İzmirli hemşerilerime iştir. Termal seracılıkla tarım yöntemini Foça’da uygulamaya sokacağız. Foçalı artık sobayla, tüp gazla ısınma dönemini bitiriyor. Hanımlar müjde; Foça doğalgaza kavuşacak ilçeler listesine alınıyor. Foça’dan Karaburun, Urla ve İzmir’e denizden hızlı deniz otobüslerini devreye sokacağız. Artık bu devirde kanalizasyon filan konuşulacak şeyler değil. Hepsi halledilecek” dedi.

Konuşmanın ardından Yıldırım “İnşallah buradan yetişecek gençler bizleri Büyük Ata’nın işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak” diyerek protokol üyeleriyle birlikte temsili temel atmayı gerçekleştirdi.

16 derslikli Cemil Midilli Lisesi’nin 22 Ocak 2014 tarihinde yüklenici firmaya (ALDAR Mühendislik) 2 milyon 370 bin Tl’ye ihale edildiği, 28 Şubat 2014’te başlayan inşaatın 330 takvim günü içinde bitirilmesinin planlandığı, ancak firmanın okulu Eylül 2014 ayında yeni öğretim dönemine yetiştirmeye çalışacağı öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3134
Okunma: 3134












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)