ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Çanakkale Zaferinin yıldönümü Foça’da törenlerle kutlandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.3.2014    

Çanakkale Zaferinin yıldönümü Foça’da törenlerle kutlandı



Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü İzmir’in Foça ilçesinde törenlerle kutlandı. Kutlama programı saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenklerin konulmasıyla başladı.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile birlikte örgütü bulunan siyasi partilerin ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan adayları, garnizonda görevli her rütbeden askerler, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi önünde şehitler için döktürülen hayır lokmasından alan katılımcılar, salonda 13.30’a kadar süren anma programını izledi.



Reha Midilli Anadolu Lisesi’nin hazırladığı etkinlik Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız’ın konuşmasıyla başladı. Çanakkale Savaşları’nın pek çok askeri olayla birlikte, savaşa rağmen pek çok insani öyküyle tarihte yerini aldığını anlatan Yıldız; “Atatürk’ün ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” emriyle ve olağanüstü bir mücadeleyle kazanılmış bir zafer olduğunu hatırlattı.

Celal Yıldız; “Bu zafer dünya tarihine Atatürk’ün “Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır." sözleriyle bir insanlık dersi olarak yazılmıştır” dedi.

Reha Midilli Anadolu Lisesi Müdürü Ali Öztütüncü’nün sunumuyla başlayan, dönem fotoğrafları, görüntüleri ve şiirlerle süslenen tiyatral gösteride ise savaşan taraflara mensup kişilerin gözünden savaş sırasında yaşanan olaylar aktarıldı. Oyun izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Öğrencilerin ayakta alkışlanan gösterileri sonrası protokol üyeleri oyuncu öğrencileri, öğretmen ve okul müdürü Öztütüncü’yü kutladılar.





Seyfi GÜL







Okunma: 2716
Okunma: 2716












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)