ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Siyasette özlenen tablo Foça’da gerçek oldu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 17.3.2014    

Siyasette özlenen tablo Foça’da gerçek oldu



Türk siyasetinde özlenen tablolardan biri İzmir’in Foça ilçesinde gerçek oldu. BBP, DP, DSP ve MHP belediye başkan adayları Foça Forum grubunun çağrısıyla bir araya gelerek halkın ilçenin geleceğine dair beklentilerini halkın önünde konuştu.

İlçede; ağaç dikme, sosyal ve toplumsal olaylara tavır koyma, Kuzey Ege aksı dahilinde az bilinen doğal zenginlikleri keşfetme, sorunlara çözüm önerme ve aralarında bulunan konuyla ilgili kişileri sorun çözümüne koşulsuz ve bedelsiz yönlendirme gibi etkinlik ve tavırlarla tanınan Foça Forum grubu bir süre önce bir Seçim Bildirgesi yayınladı. Bunu sosyal medya aracılığıyla halka, bizzat giderekte adaylara anlattı. Öneriler büyük çoğunlukla kabul gördü ve başkan adayları bir seminerde görüşlerini anlatmaya davet edildi.

Seminer 16 Mart 2014 Pazar günü saat 14.00’da Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.



Davete Büyük Birlik Partisi adayı Fahrettin Saç, Demokrat Parti adayı Haluk Bozkurt, Demokratik Sol Parti adayı Osman Mert ile Milliyetçi Hareket Partisi adayı Serdar Mersin icabet etti. İşçi Partisi adayı Yavuz Efe katılacağını bildirmesine rağmen son anda gelişen bir durum, diğer adaylar programları nedeniyle katılmadı.

Recep Hisar’ın moderatörlüğünde adaylara iki tur halinde onar dakikalık konuşma süreleri tanındı. Parti isimlerinin alfabetik sırasına göre adaylar bu sürelerini parti programları ve seçim beyannamelerini de işe katarak değerlendirdiler.

İlçenin turizm, tarım, insan hayatı, hayvan hakları, çevre sorunları, geleceğe yönelik planlamalar, su depoları, su hatları, kanalizasyon, ulaşım, parklar ve meydanlar gibi hemen her konusu masaya yatırıldı.

Salonu tamamen dolduran dinleyiciler siyasi tartışmalara girilmeden, parti adı zikredilmeden, sataşma ve hakaret olmadan bir buçuk saat kadar süren forumu büyük bir dikkat ve zaman zaman alkışlarla keserek dinlediler.

Tüm konuşmacılar ilçenin 25 yıldır ihmal edildiği konusunda birleştiler. Çözüm önerilerine süreleri elverdiğince kısa kısa değindiler.

Bazı adayların konulara hakimiyeti, bazılarınınsa hitabet gücüyle öne çıktığı ilk toplantıda sadece süre azlığı şikayet konusu oldu.

Soru cevap bölümünün yapılmadığı siyasetçi-halk buluşması adayların birbirlerine teşekkür ve başarı dilekleriyle ve izleyenlerin alkışlarıyla sona erdi.

"Türk siyasetinde özlenen tablo Foça'da gerçek oldu" diyen bazı katılımcılar toplantıyı düzenleyen Foça Forum üyelerini ayrıca kutladılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 3637
Okunma: 3637












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)