ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Demokrasi Meydanı’nda Berkin Elvan protestosu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 12.3.2014    

Foça Demokrasi Meydanı’nda Berkin Elvan protestosu



İstanbul Taksim Gezi Parkı olaylarında başından gaz fişeği ile vurularak yaralanan ve 269 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için İzmir’in Foça İlçesi’nde de protesto gösterileri yapıldı.

Foça Forum platformunca düzenlenen ve bazı siyasi partilerin de destek verdiği eylem 11 Mart 2014 Salı günü saat 19.30’da Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Foça Forum adına bir üyenin okuduğu bildiride “Gezi direnişinde başından gaz fişeği ile vurulan 15 yaşındaki bir delikanlıyı kaybettik. 269 gün boyunca yoğun bakımda ölüme direndi Berkin. 45 kiloluk bedeni 16 kiloya düştü. Bu sabah saat 07.00’da yitirdik. Başımız sağ olsun. Ne onu öldürenleri buldular, ne de bir başsağlığı dilediler. Bunlarda acıma yok, adalet yok, vicdan yok. Bunlarda utanacak surat yok. Yalnızca hırsızlık, yolsuzluk ve zulüm var kitaplarında” denildi.



Bir başka forum üyesi “Gezi Direnişinde Kaybettiğimiz Yiğitlerimiz” diyerek Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik isimlerini tek tek okudu. Her okunan ismin ardından grup “Burada” diye bağırarak cevap verdi.

“Berkin Elvan Ölümsüzdür” ve “Katili Tanıyoruz” yazılı dövizlerin açıldığı ve yaklaşık bir saat süren eylem, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Kahrolsun AKP Diktatörlüğü”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, “Berkin Elvan Ölümsüzdür”, “Her Yer Hırsız Her Yer Yolsuzluk” sloganlarının atılmasından sonra olaysız sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3726
Okunma: 3726












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)