ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
MHP Foça eski İlçe Başkanının işyeri ve aracına 10 günde ikinci saldırı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.3.2014    

MHP Foça eski İlçe Başkanının işyeri ve aracına 10 günde ikinci saldırı



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Foça eski İlçe Başkanı işadamı Hanifi İspirli’nin özel otomobilinin camları 10 Mart 2014 Pazartesi günü sabaha karşı bilinmeyen kişi veya kişilerce kırıldı. Araçtan kıymetli evrak çantası alındı, evraklar yollara saçıldı. 26 Şubat 2014 tarihinde de; gece yarısından sonraki saatlerde kendisine ait Seyir Kafe’nin ahşap giriş kapısının yandığını ve artarda gelen iki olayın tesadüf olamayacağına inandığını belirten İspirli şikayetçi oldu.

İddiaya göre olay şöyle meydana geldi. Mersinaki Caddesi üzerindeki bir sitede ikamet eden İspirli gece işyerini kapatıp evine geldi. 09 EP 259 plakalı özel aracını site önündeki park yerine, caddeye paralel şekilde bıraktı. Saat 03.00 dolayında devriye gezen polis ekibi yol kenarında cam parçalarının bulunduğunu ve İspirli’nin otomobilinin camlarının kırılmış olduğunu fark etti. Kapısını çalarak durumu bildirdi. Yapılan incelemede sol arka kapı ve arka kelebek camının; yakınlarda atılmış halde bulunan bir yangın söndürücü tüpüyle kırıldığı, arka koltuğun yatırılarak bagaj kısmındaki evrak çantasının alındığı tespit edildi. Durumdan İlçe Jandarma Komutanlığı da haberdar edildi.



İspirli’nin işlettiği taş ocaklarına ait, beş yıl saklanması zorunlu kıymetli evrakların bir bölümü araştırma yapan polis ve jandarma ekiplerince Foça İzmir karayolunun üçüncü kilometresine kadar olan bölümde etrafa saçılmış olarak bulundu. Kayıp bir adet makbuz koçanının kötü niyetle kullanılmaması için tespit yapıldı.

İKİ OLAY TESADÜF OLAMAZ

İspirli; ”Gece kafeyi kapatıp evime geldim. Arabayı park ettim. İstirahata çekildim. Saat 03. gibi polisler kapımı çaldı. Devriye gezerken arabamı gördüklerini söylediler. Kapı kilidi zorlanmış. Camlar kırılmış. Ön kısım, torpido gözü ellenmemiş. Arka koltuk yatırılarak bagajdaki maden dairesine ait kıymetli evraklar alınmış. Biraz uzaklaşılıp yollara saçılmış.10 gün öncede kafemin ahşap bahçe giriş kapısı muhtemelen yakıldı. Bu iki olay tesadüf olamaz. 20 Mart’ta yapacağımızı ilan ettiğimiz seçimlere yönelik siyasi tavırla ilgili açıklamaya yönelik de olabilir. Emniyet yetkililerinden, faillerin bulunması ve önlem alınmasını talep ediyorum” dedi.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığı öğrenildi



Seyfi GÜL







Okunma: 3115
Okunma: 3115












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)