ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça İşçi Partililer Perinçek’i almak için Silivri yollarında

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 8.3.2014    

Foça İşçi Partililer Perinçek’i almak için Silivri yollarında



İşçi Partisi Foça Örgütü üyeleri tahliye edilmesini bekledikleri Genel Başkanları Doğu Perinçek ve arkadaşlarını karşılamak üzere 7 Mart 2014 Cuma günü özel araçlar ve bir otobüsle Silivri’ye hareket ettiler.

İP Foça Belediye Başkan Adayı Emekli Albay Yavuz Efe, bazı belediye meclis üye adayları ve partililer Foça pazaryerinde, bayraklar ve pankartlarla buluştular. Kumanya ve gaz maskesi kontrolü yaptılar.

İşçi Partisi grubunun içinde daha önce Silivri eylemlerine katılan, biber gazı ve güvenlik güçlerinin müdahalesi ile yaralanan ve gözünden akan kan görüntüleriyle basına yansıyan Behice Kaya da yer aldı.



Grubun sözcülüğünü de yapan Kaya; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesi uyarınca kurulan ve kamuoyunda "özel yetkili mahkemeler" olarak bilinen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren "Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onaylamasının ardından Doğu Perinçek ve yurtseverlerin tahliyesini beklediklerini söyledi.

Kaya; “6 seneyi geçti. Hiçbir suçu günahı olmayan vatanseverler, Atatürk’ün savunucuları, gazeteciler, askerlerimiz, gençlik, TGB’liler, vatan, memleket, bayrak, vatan bölünmez diyenler içerdeler. Biz bu yola canımızı koyduk. Ölmek var dönmek yok. Canımızı verirsek doğru bildiğimiz yolda vereceğiz. Bayrağımız, ülkemiz, ilkemiz için vereceğiz. Onların ne kadar acımasız, merhametsiz olduğunu biliyoruz. Merhamet dilemiyoruz. Biz onları almaya gidiyoruz. Duvarları yıkacağız demiyoruz. Çünkü o duvarların arkasına onları sokacağız”

Yaralanması ile ilgili olayla ilgili olarak mahkemesinin hala devam ettiğini de belirten Kaya açıklamasını “Bu olaylar beni daha da güçlendirdi. Haksızlığın ne kadar büyük olduğunu gördüm. Onları yedi kat yerin altına sokana kadar burada direneceğim” sözleriyle bitirdi.

Yenifoça ve güzergah üzerinde ilçeye bağlı yerleşim birimlerinden katılacakları almak üzere kendilerini uğurlayanlarla vedalaşan grup saat 16.00 dolayında “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, “Öncü Cesur Doğu Perinçek” sloganları arasında yola çıktı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2893
Okunma: 2893












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)