ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan; “Başbakan adalete teslim olmalı”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 8.3.2014    

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan; “Başbakan adalete teslim olmalı”



Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan seçim çalışmaları için geldiği İzmir’in Foça İlçesi’nde Başbakan Erdoğan’a ağır sözlerle yüklendi. Şikayet ettiği yapıları, lobileri Erdoğan’ın kurduğunu, hükümetinin meşruiyetini kaybettiğini iddia eden Gürhan “Başbakan adalete teslim olmalı. İddialar doğruysa gidip cezaevinde cezasını çekmeli” dedi.

Dha Muhabiri’ne verdiği özel mülakatta partisinin 20 yıllık siyasi hayatında ilk defa 900’e yakın ilçede seçime girdiğini, Büyükşehirlerin ve diğer illerin hepsinde adayları olduğunu, her yerde olduğu gibi İzmir’de ve Foça’da da iddialı olduklarını belirten Ahmet Gürhan diğer partilerden kamuoyunun meşhur olarak nitelediği bazı kişilerin partilerine geçmek istediklerini, ancak kriterlerine uymadıkları için kabul edilmediklerini söyledi.

Dürüstlük, doğruluk, şahsiyetli ve onurlu olma kriterlerini elek gibi kullandıklarını ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun izinden gidebilecekleri aday yaptıklarını söyleyen Ahmet Gürhan. açıklamalarını şöyle sürdürdü.

“Öncelikle “Şeffaf, hesap verebilen, “Birlik’te Belediyecilik” yapacaklar. sadece ben bilirim zihniyetiyle karar vermeyecekler. Bizim var olan belediyelerimizde bir tek yolsuzluk, hırsızlık olmamıştır. Adına bir dilekçe bile verilmemiş belediyelerdir. Başta Sivas belediyesi, milletle bütünleşmişlerdir. İktidar partisine mensup olmakla hizmet gelir anlayışı yalandır. Belediyelere nüfusa göre para gelmektedir.Bizim belediyelerimiz iktidar partisinin belediyelerinden beş kat fazla iş yapmışlardır. Borçsuzdurlar, kasada paraları vardır”

“2002’de AKP yolsuzlukları, hırsızlıkları çözeceğim diye oy istedi. Yüzde 51’le iktidar oldu. Bugün itibariyle yolsuzluğa karışmış birçok bakan var. Sayın başbakanın çocukları bu yolsuzluğun içine karışmıştır. Bunları korumak, kollamak adına kanun ve yargı bağlanmamalı, yargı bağımsızlığı getirilmeli. Yargı bağımsızlığını koruyamazsanız, yakın komşularımıza bakın, iç karışıklık olduğunu görürüsünüz. Kardeşlerin, din kardeşlerinin birbirlerini öldürdüğünü görürsünüz. Bu millet zaten açlık sınırının altında inim inim inliyor. Buna rağmen millet tek bir şey istiyor. Adil ve eşit bir hukuk. Hukuksuzluğu ileri boyutlara götürürseniz, sadece kendi yakınlarınız için imkan, hukuk sağlarsanız, yolsuzlukların üstünü örtmeye kalkarsanız, bu millet sizi bir güzel cezalandırır. BBP olarak bunların hesabını sorarız. Kim ne çaldıysa, kim ne yolsuzluk yaptıysa getirir bu devletin kasasına geri koyarız”



Cumhurbaşkanı hükümetin dümen suyuna girdi

“Son günlerde Başbakan sürekli bir şeyler açıklayacağım diyor. Açıkladığı bir şey yok. HSYK kanununu kendi değiştirdi. Referandumla gerçekleştirdiği bir anayasa maddesini, millete sormadan gitti bir kanun maddesiyle değiştirdi. Bunlar hoş değil. Çıkan yasaları Cumhurbaşkanı hukuka aykırı olmasına rağmen, hükümetin dümen suyuna girdi, o da millete rağmen, milletin menfaatlerini gütmesi gerekirken, oda milleti bir tarafa itip bu kanunları imzaladı. Bunlar hoş şeyler değil”

“Başbakan zaten 2002 yılından beri değiştim dedi, geliştim dedi. Bu nasıl değişme. Bu nasıl gelişme. Ben artık milli gömleğimi çıkarttım dedi. Evet o tarih itibariyle Başbakan Avrupa birlikçi olmuştur. AB’nin güdümüne girmiştir. AB’nin raylarında hareket etmiştir. O nedenle de bizim bütün milli varlıklarımız, milli kuruluşlarımızı satarak bugüne zemin hazırlamıştır. Kendisi bostan korkuluğumu, bunlardan şikayet etmeyecek mi. Bunları çözecek, makam, mevki, yetki, her türlü yetkiyi milletten kendisi almıştır. Bu lobileri kendi getirmiştir. Bu yapıları kendi kurmuştur. Kendi kurduğu bu yapıları, lobileri temizlemekte kendine kalır”

KİMSEDEN HESAP SORAMADI

“Her zaman hesap soracağız derdi. Kimden hesap sorduğunu kendisine soruyorum. Şikecilerden hesap soracağım dedi. Şikeciler geziyor. Yine iddialarda şu oluyor bu oluyor. İsrail’den hesap soracağım dedi. Bizim suçsuz insanlarımız öldürüldü. Hiçbir hesap soramadı. Bizim suçsuz vatandaşlarımızı öldüren, uçağımızı düşüren Suriye’den hesap soracağım dedi. Kafamıza en nihayetinde torba geçirdiler. Bu bizim milletin kabul edebileceği bir şey değil. Onun hesabını da soracağım dedi. Onu da soramadı”

PKK MAHKEMELERİNİ DAİRELERİNİ KURDU

“Bu PKK’dan ne zaman hesap soracak diye Şehit aileleri hep bekliyor. Maalesef bu günlerde başbakan sadece para kutularıyla, yolsuzlukları kapatmakla meşgul olduğu için PKK terörü ülkeyi orada neredeyse bölmek, bir bağımsız devlet meydana getirmekle meşgul. Daha da güçlendiler. Hukuksal anlamda kendi mahkemelerini kurdular. Resmi dairelerini kurdular. Bir tek ne kaldı. Çıkıp ben özerkim demek kaldı. Başbakan gitsin bunlardan hesap sorsun”

BÖYLE ÇOCUKLARIM OLACAĞINA HİÇ OLMASIN DAHA İYİ

“Cemaatte bir şey aramasın. Cemaat 180’e yakın ülkede çocuklara eğitim vermiştir. Yabancı çocuklara Türkçe öğretmiştir. İslami anlamda onları eğitmiştir. İlim ve Bilim adamı yapmıştır. Siz bunlardan ne istiyorsunuz. Elinizi çekin. Yani bir cemaat liderine soy bağları üzerinden de hakaret etmek bir başbakana yakışmıyor. Hem Bahçeli’ye yapılan soy bağıyla ilgili hakaret, hem hoca efendiye yapılan soy bağıyla ilgili hakaretler, hem de bizim milletimizin hepsinin çocuğumu var. Birçok çocuksuz aileye hakaret etmiş oluyor. Ben kendi adıma diyorum ki, böyle bakanların çocukları gibi, sizlerin çocukları gibi, onun bunun yolsuzluklarıyla yetimlerin hakkına tecavüz etmeye kalkan çocuklarım olacağına hiç çocuğum olmasın daha iyi”

ADALETE TESLİM OLMASI LAZIM

“Bu millet eninde sonunda bunların hesabını sorar. Başbakanın; hükümetin artık meşruiyetini yitirdiğini kabul etmesi lazım. Adalete teslim olması lazım ve adalet huzurunda aklanması lazım. Eğer bu iddialar doğruysa gidipte cezaevinde cezasını çekmesi lazım”

SANAYİ VE BİLİM BAKANI FALCILIK YAPMAZ

“Buradan Sanayi ve Bilim Bakanı’na şunu söylüyorum. Sen Bakan oldun diye niye bunları söylüyorsun. Dünyanın hiçbir yerinde Sanayi ve Bilim Bakanı falcılık yapmaz. Hislerine göre hareket etmez. Gider gelişmiş teknolojiye bu CD’leri, kasetleri, ses kayıtlarını götürür verir. Oradan çıkacak sonucu bekler. Ben illa Başbakan’ı koruyacağım, yolsuzlukları kapatacağım diye böyle acayip bir falcılık yapması çok enteresan. Türkiye için acı verici, elem verici bir olay. Bakanın bir an evvel istifa etmesi gerekir. Konuyu uzman kişilere, yurtiçi veya yurtdışında güvenilir bir kuruluşa bu tapeleri dinleterek neyse doğrusu ortaya çıkarılmalı”

TARLAYI SÜRDÜLER

“Başbakanda tarlayı sürmeden, bence tarlayı da sürdüler. Çok değişiklik yaptılar. 30 valinin, hakim ve savcıların, sekiz bin polisin yerlerini değiştirdiler. Hukuksuzca değiştirdiler. Bunlar daha önce neredeydi. Sizinle beraber çalışıyordu. Bunların tek günahı sizin bakanlarınızın yapmış olduğunu, çocuklarınızın arsızlıklarını, yolsuzluklarını ortaya çıkartmak mı. Herkes kanuna, adalet saygılı olmalı, teslim olmalı. Millet sizden para istemiyor, asgari ücret 3 bin lira olsun istemiyor. Millet kanaat eder hale getirildi. Millet sizden adalet ve hukuk istiyor. Herkes için adalet istiyor. Biz BBP olarak herkese adaleti, sosyal yaşamdaki imkanları, belediyelerde belediyecilik hizmetini en üst seviyede ve en kaliteli, dürüst şeffaf, hesap verir bir şekilde yapan idareciler olacağımızı söylüyor ve yetki istiyoruz. İstiyoruz artık. Çünkü meclisin durumuna baktığınız zaman, her gün sanki meydan muharebesi gibi, her gün birbirlerine hakaretler, kavgalar. Böyle bir meclis olmamalı. Biz mecliste olmalıyız ki meclise de adalet ve düzen gelsin. Biz hep gönüllerin birinci partisi olduk. Artık milletimizden sandıkta da oy vererek bizi birinci parti yapmalarını istiyoruz” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2624
Okunma: 2624












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)