ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
ADD Foça Şubesinde yeni dönem

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.3.2014    

ADD Foça Şubesinde yeni dönem



Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi olağan genel kurulunu toplayarak yeni dönemde görev yapacak yönetim ve denetim kurullarını belirledi. Neşe Uprak başkanlığa yeniden seçildi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurul toplantısı saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Yılmaz Mızrak başkanlığında divan heyetinin oluşturulması ile başladı.

Mevcut Şube Başkanı Neşe Uprak konuşmasına, ADD Genel Merkezi’nin yurt genelindeki şubelerce aynı anda okunması direktifiyle gönderdiği basın açıklamasıyla başladı.



İktidarın toplumun her kesiminde meşruiyetinin tartışılmaya başlandığını belirten Uprak, İnterneti sansürleyerek, kişisel verileri takip ve kayıt altına alarak, hakim ve savcıların atanmasında Adalet Bakanı’nı yetkili kılıp yargıyı iktidara bağlayarak, atadığı hakim ve savcıların teftişini Adalet Bakanı’na yaptırarak, Başbakan’a bağlı MİT’i dokunulmazlar arasına alıp kişi, kurum ve kuruluşları dilediği gibi takip edip baslı altına alarak ömrünü uzatmaya çalıştığını iddia etti.

Uprak; “ADD bu gidişten son derece rahatsızdır. Hukuksuzlukların yaşanmış olduğu iktidar mensupları tarafından da açıkça ifade edilen davalarda, her türlü hukuki düzenleme yapılarak, hükümlü ve tutuklular serbest bırakılmalıdır. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının perdelenmesine, unutturulmasına ve üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz. MİT yasası meclisten geçmemelidir. HSYK kanununun AYM’den dönmesini bekliyoruz. Türkiye’yi üç önemli seçim beklemektedir. Bu ağır buhrandan kurtulmak için, halkımızı sandığa gitmenin bir görev olduğu bilinciyle hareket etmeye, demokrasi ve cumhuriyet yıkıcılarına ders vermeye çağırıyoruz” dedi.

İzmir’de bulunan 33 ADD Şubesi arasında il dernekler denetiminden teşekkür edilerek sorunsuz geçen tek şube olduklarını belirten Neşe Uprak dönem içinde yapılan çalışmaları anlattı.

ADD’nin işletme defteri değil Anonim Şirketler gibi bilanço hesabı yükümlüsü haline getirildiğini vurgulayan Sedat Eryılmaz, bu işlemlerin ayrı bir mali yük getirdiğini, ancak şubenin mali kayıtlarının Aliağalı bir ADD üyesi muhasebeci tarafından ücretsiz tutulduğunu anlatarak kendisine teşekkür etti.

Faaliyet ve Denetim raporlarının oylanarak kabulü ve ibrası sonrası seçimlere geçildi.

Yönetim Kurulu üyeliklerine; Neşe Uprak, Gülşen Yabacı, Sedat Eryılmaz, Şerife Köz, Nurten Demirağ, Fadime Özdemir ve Ali Aktaş, Denetim Kurulu’na; Levent Onan, Suzan Eren ve Yılmaz Mızrak asil üyeler olarak seçildi.

Eski yönetime teşekkür ve yeni dönemde yapılacakları içeren dilek ve temenniler bölümünün ardından toplantı sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2626
Okunma: 2626












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)