ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP Foça Merkez seçim bürosuna coşkulu açılış

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.3.2014    

CHP Foça Merkez seçim bürosuna coşkulu açılış



Cumhuriyet Halk Partisi Foça Merkez Seçim Bürosu açılışı partililerin yoğun katılımıyla ve yağmura rağmen coşkulu gösterilerle yapıldı.

Küçükdeniz sahilindeki parti binası altında bulunan (Keyif Kafe Bar) seçim bürosu 1 Mart 2014 Cumartesi günü saat 17.00’da başlayan törenle açıldı.. Büro önüne sığmayan partililer Demokrasi Meydanı’na davet edildi. CHP’liler, bir süre çalan müzikler eşliğinde halay çekti.

Daha sonra Sevgi Yolu tarafından sloganlarla gelen CHP Gençlik kolu üyeleri ile buluşuldu.

Birleşen gruplara hitaben ilk konuşmayı CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer yaptı. Biçer iktidara geldikleri günden beri toplumun her kesimiyle uğraşmaya başladıklarını iddia ettiği AKP’ye çattı.



“Siyasetçileri içeri attılar. Bu ülkenin genelkurmay başkanını içeri attılar. Atamıza, İsmet paşamıza ayyaş dediler. Anti demokratik, yobaz bir zihniyeti yavaş yavaş millete dayattılar. Gezi’de gençleri öldürdüler. Hadi bizi kandırdınız. Allah’ı nasıl kandıracaksınız. Böyle bir hükümet bu milletin başında bir dakika bile görev yapmamalı. Bunların gitmesi için en büyük güç biziz” diyen Biçer konuşmasını “Foça adaylarına gelince. Foça’da deniz olmasa buraya deniz bile getirecekler. Bunlar Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin görevini bile bilmiyorlar. Anlamsız projeler. Memleketin geldiği halden bihaberler. AKP’nin gitmesi için önce yerelde sonra genelde tercih CHP olmalıdır. Burada oturmayan aday mı ararsınız, enişte aday mı ararsınız, yıllardır bu işi meslek haline getirmiş aday mı ararsınız hepsi Foça’da” diyerek tamamladı.

Foça Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Gökhan Demirağ da Atatürk’ün çıkardığı belediye kanunlarının bile değiştirildiğini, halkın hiçbir şeyden haberi olmasın zihniyetiyle büyükşehir yasası ile bir günde beldelerin kapatıldığını iddia etti ve “ Bu bir yerel seçim değil genel seçimdir” diyerek sözlerine başladı.

Demirağ; “AKP’nin alternatifi Türkiye Cumhuriyetini kuran Atatürk’ün partisi CHP’dir. Bu partide görev almak onurdur. Yöneticiler gelir geçer. Parti dimdik 90 yıldır ayaktadır. Gün birlik olma zamanıdır. Bölme zamanı değil. Ülkemizi de böldürmeyeceğiz. Partimizi de böldürmeyeceğiz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” Dedi.

Bu seçimde başkanlık ve meclis üyeliklerine aday olmayan Foça eski belediye Başkanı Nihat Dirim, Yenifoça eski Belediye Başkanı Osman Yurtseven, Gerenköy eski Belediye Başkanı Orhan Bora’da yaptıkları kısa konuşmalarda halkı birlik olmaya ve CHP’ye oy vermeye davet ettiler.

Konuşmaların ardından “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Demirağ, Demirağ Gökhan Demirağ” sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşe geçildi. Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı’nı okuyan CHP’liler Atatürk Anıtı’na çiçekler bıraktıktan sonra yürüyerek tekrar seçim bürosuna geldiler.

Demirağ, yolda karşılaştığı MHP Genel Başkan yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Foça Belediye Başkan adayı Serdar Mersin, İlçe Başkanı Turan Çetinarslan ve beraberindekilerle selamlaştı, el sıkıştı ve başarılar diledi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2627
Okunma: 2627












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)