ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı turizm öğrencilerinden uluslararası başarı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.2.2014    

Foçalı turizm öğrencilerinden uluslararası başarı



Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve World Association Of Chefs Societies (WACS) Yüksek Kalitede Profesyonel Mutfak Eğitim Standartları Örgütü işbirliği ile İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Alanı’nda 12-15 Şubat 2014 tarihlerinde düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne katılan Foça Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri yarıştıkları kategorilerde ülkemizi ve İzmir’i başarıyla temsil ettiler.

Yarışmalara 52 kategoride; 5 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 yarışmacı katıldı. WACS’ın ülkemizde düzenlediği tek uluslararası yarışma olan İstanbul Mutfak Günleri’nde 25’i yabancı 100 jüri üyesi görev aldı. Lise öğrenci, üniversite öğrenci ve profesyonel şefler kategorileri olmak üzere 3 grupta yarışmalar yapıldı.



Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yarışmalara Meriç Batuhan Aydın, Sera Altıkardeşler, Tuğçe Durak, Elif Tekin, Burak Gülörten, Yasemen Başdur, Cansel Saral ve Büşra Umar’dan oluşan ekiple katıldı.

Her birine ortalama 35 yarışmacının katıldığı yarışmalarda; Pizza kategorisinde; Sera Altıkardeşler - Bronz madalya, Ana yemek kategorisinde; Tuğçe Durak – Merit, Tatlı kategorisinde, Elif Tekin – Merit, yılın en iyi meslek lisesi sepet yarışmasında, Sera Altıkardeşler, Meriç Batuhan Aydın ve Yasemen Başdur - Bronz madalya kazandılar.

Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Abdülkadir Akçay, Müdür Yardımcısı Koray Yanar, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Osman Yaşar ve öğrenciler, yarışma dönüşü Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ı ziyaret ettiler. Kendilerini kutlayan Demirağ’a desteklerinden ötürü teşekkür çiçeği verdiler.



Not : Merit bu yarışmalarda ilk üç derece dışında mansiyon yada övgüye değer bulunan anlamında verilen ödül.

Seyfi GÜL







Okunma: 3504
Okunma: 3504












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)