ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP Foça adayı Gökhan Demirağ “Foça’yı marka kent yapacağız”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.2.2014    

CHP Foça adayı Gökhan Demirağ “Foça’yı marka kent yapacağız”



Foça Belediye Başkanı ve CHP Foça Belediye Başkan adayı Gökhan Demirağ; iki dönemdir sürdürdüğü çalışmaların devamında Foça’yı marka kent haline getireceklerini belirterek üçüncü kez başkanlığa talip oldu.

31 yaşında Belediye Başkanı olduğunu, 2. dönemde kapanan 3 belde ve 4 orman köyünün dahil olmasıyla farklı bir belediyecilik stratejisi uyguladıklarını, yasa ile birçok yetkinin ellerinden alındığını, sıkıntılı bir dönemi atlattıklarını dile getiren Demirağ; turizm ve tarımda gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Foça bırakmak istediklerini söyledi.

Foça’da yat bağlama Yeni Foça’da yat limanı çalışmaları olduğunu,. Foça Midilli hattının tekrar açılması için yoğun uğraş verdiklerini belirten Demirağ ulaşımı çeşitlendirme konusunda; ”Büyükşehir Belediyemiz çok süratli vapurlar aldı, biri bu yıl hizmete girerek Konak – Foça seferleri başlayacak. Yaz aylarında Foça, Mordoğan ve Karaburun arasında devam eden deniz ulaşımımız devam edecek” şeklinde konuştu.



HUZURLU VE GÜVENLİ BİR KENT YARATACAĞIZ.

Devam eden ve gerçekleştirmek istedikleri projeleri anlatan Gökhan Demirağ; “Slow food pazarını Foça’ya kazandırdık Earth Market (Yeryüzü Pazarı) unvanını kazanan ilk ilçeyiz.. Bağarası’nda entegre soğuk hava tesisi ile Foça balığını, Gerenköy bölgemizde sütü ön plana çıkaracağız. Bağarası’nda Ege’deki tek tahıl kurutma tesisini faaliyete geçirdik. Özellikle kuzeyden üzerimize gelen sanayi konusunda direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Hayvancılığın, tarımın ve turizmin ön planda olduğu vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabileceği bir kent yaratacağız.

TURİZMİMİZİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ

Club Med arazisinin imar planını yapma yetkisini aldık. Foça’yı turizmdeki canlı günlerine döndüreceğiz. Butik bir kent vizyonuyla turizmi 12 aya yayacağız.. Foça ve Yeni Foça’daki taş evler restore edilerek butik oteller açılmaya başladı. Foça - Yeni Foça arasındaki güzel koyların ve bölgenin Turizm Teşvik Bölgesi kapsamına alınması ile ilgili olarak çalışmalarımız var. Turizmi uzun vadeli düşünüyoruz. Sağlık turizmi ve termal su ile ilgili çalışmalara MTA ve özel kuruluşlar tarafından devam ediliyor. Büyük bir gençlik merkezi ile Bağarası bölgemizi spor turizminin merkezi yapacağız. Rüzgâr ve yelken ile de turizmimizi çeşitlendireceğiz.

FOÇA’YI TARİH TURİZMİ İLE ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ.

UNESCO dünya mirası geçici listesindeki Osmanlı sur duvarları projemizin yapımı bitmek üzere. 3 yel değirmenimizden biri orijinal haline getirildi diğerlerinde çalışmalar sürüyor.2015 yılında Athena Tapınağı ayağa kalkacak. Herodot Duvarı ve antik tiyatroyu gün ışığına çıkarma çalışmalarımız sürüyor. İlçemize kazandırılacak müze ile arkeo kent projemiz tamamlanacak. Foça turizmde emin adımlarla ilerliyor.

MARKA KENT HALİNE GETİRECEĞİZ.

İlk 2 dönemde gerçekleştirilen projelendirme ve hazırlık çalışmalarımız, görsel olarak hayata geçecek. Halkımız 2 dönem bize güvendi desteğini verdi. Yeniden göreve talibiz, Halkımızın desteği ile el ele Foça’yı marka kent haline getireceğiz.” Dedi



Seyfi GÜL







Okunma: 3557
Okunma: 3557












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)