ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı gençler havacılığa model uçakla başladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 25.2.2014    

Foçalı gençler havacılığa model uçakla başladı



Türk Hava Kurumu (THK) Foça Şubesi ve Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Model Uçak Kursu 24 Şubat 2014 Pazartesi günü başladı. Üç hafta sürecek kurs havacılığın temel eğitimi olarak da niteleniyor.

Foça Belediyesi Balık Hali üzerindeki tesislerde oluşturulan atölyedeki kurs açılışına Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, THK Foça Şube Saymanı Muharrem Yeşilkaya ile bazı öğrenci velileri de katıldı.

Tüm malzemeleri THK tarafından karşılanan, öğretmenliğini Model Uçak Kurs Rehberi Coşkun Coşkuner’in yaptığı kurs Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günlerinde okul ders saatlerinin dışında kalan zamanlarda ve 17 Mart 2014 tarihine kadar devam edecek. 5’i kız olmak üzere13 öğrenciyle başlayan eğitime yaşı 10’un üzerindeki herkes kabul ediliyor. Müracaatlar Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, THK Foça Şubesi ve açık olduğu zamanlarda kurs mahalline yapılabiliyor. Kurs başlangıcı ile birlikte THK Genç Kanatlar Topluluğu Üyesi de olan gençler “Birinci Aşama Ata Modeli” model uçak kursundan sonra daha ileri aşamadaki kurslara devam edebiliyorlar. Bu topluluk üyeleri THK Üniversitesi’nde burslu okuyabiliyor ve yurdun değişik illerindeki çalışmalara katılabiliyor.



Kursun açılışında öğrencilere hitabeden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözünü hatırlatarak kursiyerlere başladıkları eğitimi önemsemelerini öğütledi. Kutlu; “Bugün hobi olarak başladığınız kurs yarın mesleğiniz olabilir. Bu çabalarınızı diğer arkadaşlarınızla paylaşın. Onları da bu kurslara davet edin. THK havacılığın her alanında eğitim olanakları ve sonrasında istihdam sağlıyor. Bunu unutmayın” dedi.

Öğrenciler konuşmanın ardından öğretmenleri nezaretinde ilk derslerine başladı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2678
Okunma: 2678












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)