ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İP Foça Örgütü CHP’li Demirağ’a “Tehditten vazgeç, halkın önüne çık”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 25.2.2014    

İP Foça Örgütü CHP’li Demirağ’a “Tehditten vazgeç, halkın önüne çık”



İşçi Partisi (İP) Foça İlçe Başkanı Nurhan Akova, düzenlediği basın toplantısında Foça Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Gökhan Demirağ’a ağır ithamlarda bulundu. Akova; Demirağ’ı Foça halkını tehditten vazgeçmeye ve halkın önüne çıkmaya davet etti.

Açıklamalarını İP Başkan adayı Yavuz Efe’nin siyasi danışmanı Şanar Kuman ile birlikte yapan Nurhan Akova; yıllardır doğru, ilkeli, düzgün ve insana saygıyı ön planda tutan bir siyaset izlediklerini, bu siyaset anlayışlarını parti tüzüğü ve terbiyesinin belirlediğini söyledi.

SEÇİME BİR GÜN KALA BAŞKA BİR PARTİYİ DESTEKLEYECEĞİMİZ YALAN

Seçime katılan bazı partilerin İşçi Partisi’ni hedef alan seviyesiz siyaset söylemlerini şiddetle kınadığını ve yapılan bu çirkin saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak “diğer partilerde yaşanan olumsuzluklar, parti içi çekişmeler, kişisel beklentiler bizi etkilemez, ilgilendirmez ve bizde yaşanmaz” diyen Akova açıklamalarını şöyle sürdürdü.

“İlk günden beri İşçi Partisi Foça Örgütü’nün bir başka parti ile ittifak yapacağı, seçime bir gün kala çekilip başka bir partiyi destekleyeceği söylentileri yayılmaktadır. Böyle bir söylemi ancak dik duramayan, siyaseti anlamayan ve rantçı bir anlayışa sahip olanlar ortaya atabilir..

Yıllardan beridir “Atatürk’te Birleşme” anlayışına dayanarak çeşitli kitle örgütlerine ve partilere el uzattık, eylem birliği önerdik, çağrılarda bulunduk. Partimize, eylemlerimize katılmak isteyen, geçmişinde şaibe olmayan, ilkeli, dürüst, Atatürk ilkelerine bağlı herkese, hangi parti ve görüşten olursa olsun, kapımız sonuna kadar açık olmuştur, olmaya devam edecektir . Atatürk'te Birleştik derken de söylemek istediğimiz tam olarak budur. Bu vatan hepimizindir .

Foça’da bazı siyaset bilmezlerin, parti içi dayanışmamız ve adayımız ile ilgili söyleyecek söz bulamayıp, aciz insanların ürettiği bu ve buna benzer söylemlerini, altını çizerek şiddetle kınıyoruz.



ŞİKAYET EDECEKSEK BUNU AÇIK YAPARIZ

19 Şubat Çarşamba günü Foça esnaf ziyareti sırasında, Temad Foça Şube Başkanı Şeref bey, derneklerine yaptıkları bir tadilat hakkında şikayet edildiklerini ve bu şikayeti yapan kişilerin parti üyemiz bayanlar olduğunu söyledi. Bu bilgiyi Belediye Başkan Adayı Sayın Gökhan Demirağ'dan aldığını söyleyince kendisini de yanımıza alarak Foça Belediyesi’ne gittik. Başkan Vekili Sayın Cenk Bakırlı ile görüştük. 24 saat içinde şikayette bulunan kişilerin isimlerini bize bildirmelerini istedik, Partimizin ismini kullanarak hiçbir üyemizin böyle bir dilekçe veremeyeceğini anlattık. 2 gün bekledik. Cenk Bakırlı ile yaptığımız ikinci görüşmede konuyu Gökhan bey ile görüştüğünü ve cevap olarak gerekirse Yavuz Efe ile Başkan'ın görüşeceğini aktardı.. Aynı başkan daha önce Şeref Bey’e de, imzalı bir dilekçe yok, isimlerini de bilmiyorum, görürsem size de bildiririm demiş.

Şimdi soruyorum; bu nasıl bir başkandır ki, böyle ipe sapa gelmez cevaplar verebilmektedir?

Eğer bir şikayetimiz olursa, açık kimliğimizi ve imzamızı taşıyan dilekçemizi verir, konu sonuçlanana kadar da takipçisi oluruz.

CHP KAYBEDERSE İTFAİYEYİ GERİ ÇEKECEKLERMİŞ

Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir? Foça'da CHP kaybederse, Kocaoğlu'nun itfaiyeyi geri çekeceğini bile söyleyip insanları tehdit edebilen birisinden daha iyisini de beklemek mümkün değildir.

Askerlerimiz saygı duyduğumuz insanlardır. Partimizi, hiç kimse sonu gelmez çekişmelere, bir istifadan dolayı yaşanan kavganın içine çekmeye kalkışmasın. Bizi karalayıp bir yerlere varabileceğini aklından geçirmesin. Belediye Başkanı Sayın Gökhan Demirağ, 10 yıl zaman kaybettirdiği Foça halkını tehdit etmekten vazgeçmelidir..

Foça Belediye Başkan adayı Sayın Gökhan Demirağ, böyle saçma ve asılsız dedikodularla partimize saldırmak yerine, halkın önüne çıkmalı ve biz Silivri'de zindanlarda yatan vatanseverlere sahip çıkarken, patronu ile birlikte gittiği Diyarbakır seyahatinin hesabını vermelidir.

Akova açıklamasını “Bundan böyle benzeri çirkin ve asılsız senaryoların tekrar yaşanmamasını diliyor, bir Foça sakini olarak temiz siyaset yapmak ve yaşamak hepimizin hakkıdır diyorum” sözleriyle bitirdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2830
Okunma: 2830












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)