ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı miniklere hayatın içinde hayat bilgisi dersi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.2.2014    

Foçalı miniklere hayatın içinde hayat bilgisi dersi



İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Bedia Midilli İlkokulu öğrencileri Hayat Bilgisi derslerini ilgili kurum ve kuruluşlara giderek yapıyor. Konular görerek ve uygulamalı olarak işleniyor.

Ders programı kapsamında 3\B sınıfı öğrencileri 21 Şubat 2014 Cuma günü öğleden sonra öğretmenleri Necvan Kahveci ile birlikte Foça Hükümet Konağı’na geldiler. Önce Adalet Sarayı’nda incelemeler yaptılar. Bazı hakim ve savcılarla tanıştılar. Duruşma salonunu gördüler. Bir davanın görülmesi sırasında kimlerin salonun neresinde bulunduğunu öğrendiler. Öğrenciler daha sonra Foça Nüfus Müdürlüğü’ne geçtiler. Nüfus Müdürü Hülya Bolçay’dan T.C. Kimlik numarasını bilmenin önemi, kütük kayıtlarının nasıl yapıldığı, nüfus cüzdanlarının renkleri, içerdiği bilgiler, yeni cüzdan çıkarma ve kayıp durumlarında yapılacaklar gibi konularda bilgi aldılar.



Sınıf Öğretmeni Necvan Kahveci; Bedia Midilli İlkokulu Müdürü Yılmaz Eryılmaz’ın da bir bölümüne katıldığı uygulamalı derslerin çok yararını gördüklerini söyledi. Bu tür faaliyetlerin konuları unutulmaz kıldığını belirten Kahveci; ”çocuklarımız bu yöntemle hem sınavlarda çok başarılı, hem de özgüven sahibi oluyorlar. Ailelerine dahi yardım ediyorlar. Hayatın içinde Hayat Bilgisi dersi yapıyoruz diyebiliriz. Tek sıkıntımız işlediğimiz konuların ilçedeki kurumlarla sınırlı kalması” dedi.

Anlatımlar sonunda, akıllarına takılan konuları soran meraklı minikler, verilen cevaplar ve kendilerine gösterilen ilgiden memnun olarak okullarına döndüler.



Seyfi GÜL







Okunma: 2704
Okunma: 2704












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)