ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da sokak köpeklerini zehirlediler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.2.2014    

Foça’da sokak köpeklerini zehirlediler



İzmir’in Foça İlçesi’nde hayvanseverler 22 Şubat 2014 Cumartesi günü sabah saatlerinde çok sayıda sokak hayvanının zehirlendiği haberiyle güne başladılar. Sokakları tarayan grup zehirlenen iki köpeği bulup veterinere götürdü ise de kurtaramadı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) Başkanı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu köpeklerin fare zehriyle öldürüldüğünün tespit edildiğini söyledi.



Kuruoğlu; “Sabah saatlerinde ilk anda gelen çok sayıda köpek ölümü haberi üzerine arkadaşlarımız harekete geçerek köpekleri aramaya koyuldular. Belediye veterinerinin Foça dışında olması nedeniyle, bulunan zehirlenmiş ilk köpek özel veterinere götürüldü. Ancak ne yazık ki yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bir süre sonra belediyenin iki veterineri inceleme ve yardım için Karşıyaka’dan geldi. Yaptıkları araştırma sonucu yiyeceğin içine fare zehri konduğu anlaşıldı. İncelemenin ardından bunun bazı şahısların iddia ettiği gibi kitlesel ve kurumsal bir zehirlenme olmadığı belirlendi. Daha sonra iki araçla Foça’da aramalara devam edildi. Zehirlenerek öldüğü ve hamile olduğu tespit edilen bir köpek daha bulundu. Bu sokak dostumuzun da yanında yiyecek konmuş ve boşalmış bir kap vardı” dedi.

Hayvanların da bir can taşıdığını belirten Kuruoğlu, “Bu merhametsiz ve vicdansız insanların bir an önce bulunup cezalandırılmasını istiyoruz” diyerek yetkilileri göreve davet etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 2606
Okunma: 2606












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)