ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir Kent Federasyonu Foça Genç İşadamlarıyla elele

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.2.2014    

İzmir Kent Federasyonu Foça Genç İşadamlarıyla elele



İzmir Kent Federasyonu(İZKEF) ve Foça Genç İş Adamları Derneği (FOGİAD), İzmir ve ilçelerin sorunları ile çevresel konularda birlikte hareket etmek için görüş birliğine vardı.

İZKEF yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet; 21 Şubat 2014 Cuma günü saat 18.00 dolayında Foça ilçesinde FOGİAD yöneticileri ile bir araya geldi. Görüşmede İZKEF ‘in faaliyet alanları, çalışmaları, gerçekleştirilen ve süren projeler ile Foça İlçesini ilgilendiren konular ele alındı. Diğer sorunların yanı sıra yapımı devam eden ve yapılacak Termik santrallerle, orman arazisi ve su toplama havzaları içinde kalan cüruf döküm alanlarının bölgeye vermeye başladığı zararların gelecekteki boyutları konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Birlikte yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.



İZKEF Genel Başkanı Turgay Yokuş; İzmirliler Derneği olarak çalışmalara başladıklarını, zamanla otuzdan fazla dernekle bir araya gelerek federasyona dönüştüklerini söyledi. İzmirliler Derneği oldukları dönemde dahil hiçbir zaman hemşehri derneği olmadıklarını belirten Turgay Yokuş, İzmir’in sorunlarının, ana konuları olduğunu, konularla ilgili taraflarla, çözüm önerileri olan kişi ve kurumları bir araya getirerek doğru ve her kesimin kabul ettiği çözümlere ulaşmaya çalıştıklarını anlattı.

Turgay Yokuş; “Bütün ilçelerde derneklerimiz var. Antalya ve Ankara’dan üyelerimiz var. Şu an üye dernek sayımız 33’ü İzmir’de olmak üzere 37 oldu. Kent kimliğini ve kültürünü koruma, grup bilinci oluşturma adına çalışıyoruz. Eğitim, sağlık, trafik, tarihi değerler, kentsel dönüşüm ve kenti ilgilendiren konular ilgi alanlarımız. Kadifekale’nin içindeki 67 evin taşınması, Konak’ta 30 cm çöken altgeçidin yasal olmadığının mahkeme kararıyla tescili, inanç turizmi ile ilgili olarak dünyanın dört bir yanından din adamlarının İzmir’de buluşturulması, 21 ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarına verdiğimiz destek gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan bazıları. Foça önemli bir kentimiz. Ama unutulmuş ve birçok şeyi ertelenmiş bir kent. İşbirliği ile neler yapabiliriz fikriyle bir ön görüşme yaptık” dedi.

Sayıları beşi bulacak termik santrallerin İzmir’i, Karşıyaka’yı, Çeşme’yi de vuracağını hatırlatan FOGİAD Başkanı Altan Öztürk de görüşmeden duyduğu memnuniyeti belirterek İZKEF heyetine teşekkür etti. İzmir’in sorunlarının çözümüne katkı koyacaklarını, Foça içinde güçlerini birleştireceklerini ifade eden Öztürk, federasyon ile derneğin organik bağ kurma konusunun önümüzdeki günlerde üyelerin görüşlerine sunulacağını açıkladı.

Seyfi GÜL







Okunma: 3409
Okunma: 3409












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)