ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Demokrasi Meydanı’nda heykel heykele karşı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 18.2.2014    

Foça Demokrasi Meydanı’nda heykel heykele karşı



Faaliyetlerini İzmir’de sürdüren Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları Foça Demokrasi Meydanı’nda sergiledikleri canlı heykel performansları ile büyük ilgi gördüler. Balıkçı Heykeli’nin karşısında canlı heykelleri gören vatandaşlar “heykel heykele karşı” demekten kendilerini alamadılar.

Gösteride Karcan Çetiner “Kuvay-i Milliye Askeri”ni, Gamze Akman’ın “Mevziye Top Taşıyan Kadın”ı canlandırdı. Zaman zaman değişik pozisyonlar alarak farklı fotoğraflar veren oyuncular izleyenlerce alkışlandı. Bazı vatandaşlar ise aralarına girerek anı fotoğrafları çektirdiler.



İZMİR SOKAKLARINI SANATLA AYDINLATMAK İSTİYORUZ

2008 yılında kurdukları grupla çalışmalara başladıklarını, 2010 yılında bu gruptan ayrılarak Gösteri Sanatları Atölyesi’ni kurduklarını belirten grup yöneticisi Tuncay Ağca amaçlarının İzmir sokaklarını sanatla aydınlatmak olduğunu söyledi.

Grubu eşi Gülşah Ağca ile birlikte kurduklarını vurgulayan Tuncay Ağca; “Yurtiçi ve yurtdışındaki festivallerde sokaklarda gösteri yapıyoruz. Ülkemizi, İzmir’i temsil ediyoruz. Her gittiğimiz yerde büyük ilgi görüyoruz. Toplam 20 kişilik bir grubuz. Farklı konularda konseptleri, gündeme uygun mesajları vermeye çalışıyoruz. Efe, Kanuni - Hürrem, Rembetiko gibi canlı heykeller, pandomim gösterileri ve bazı kısa oyunlarla halkın karşısına çıkıyoruz. Finansmanı sokaklarda halkın bahşiş ve bağışlarından sağlıyoruz. Belediye ya da başka kurumlardan hiçbir desteğimiz yok. Kullandığımız vücut boyası Almanya’dan geliyor. Kostümlerimizi özel diktiriyoruz. Bu koşullarda sokaklardan topladığımız ücretlerle sanatımızı yapmaya ve ilerletmeye çabalıyoruz. Sadece duvarlar arasında değil, sokakta da sanat yapılabileceğini gösteriyoruz.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3314
Okunma: 3314












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)