ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Türk Hava Kurumu’nun 89. yılı Foça’da kutlandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 17.2.2014    

Türk Hava Kurumu’nun 89. yılı Foça’da kutlandı



Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 89. yıldönümü İzmir’in Foça ilçesinde 16 Şubat 2014 Pazar günü yapılan törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma ile başlayan törene THK Foça Şubesi yönetim kurulu ve şube üyeleri, Genç Kanatlar Topluluğu üyesi gençler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Şube Başkanı Orhan Gürer, Türk havacılığının askeri boyutuyla, sivil havacılığıyla, uluslar arası ortamda ve bölgemizdeki güçlü konumuna THK’nun katkılarını anımsatmanın, hakları ve gururları olduğunu söyledi.



2009 yılından beri birçok önemli projeyi hayata geçiren THK’nun geçmişteki başarılarının geleceğe taşınması için çok radikal kararlar alarak kurum tarihinde yeni bir sayfa açtığını belirten Gürer; “5 yıl gibi kısa bir sürede 300 binin üzerinde gencimize havacılık eğitimi verildi. Türkiye’nin 4 Fakülte, 3 Enstitü ve 2 Meslek Yüksek Okulu bulunan ilk Havacılık ve Uzay Üniversitesi’ni hayata geçirdik. Son olarak İzmir Ulaştırma Fakültemizi geçen hafta hizmete açtık. Milli bütçeden pay almadan halktan gelen yardımlarla havadan yangın söndürme kabiliyetli uçak ve helikopterler, ambulans helikopterler, binlerce gence sağlanan burslarla ve diğer hizmetlerle halktan aldığını yine halkına döndüren bir kurumuz. THK kendisini izleyen herkese büyük gurur ve onur yaşatmaktadır. Atatürk’ün dediği gibi “İstikbal Göklerdedir” ve THK istikbali göklerde aramaya devam ediyor.” Dedi.

Gürer’in konuşmasının ardından Genç Kanatlar Topluluğu üyesi gençlerden Umut Baş, Turgut Tekin ve Berk Acar, THK tarihçesi ve hizmetleri ile ilgili bilgi verdiler, havacılık konulu şiirler okudular.

Konuşma ve şiirlerin ardından tören sona erdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2717
Okunma: 2717












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)