ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
HDP Foça Belediyesi’ne eşbaşkan adayları ile talip

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 13.2.2014    

HDP Foça Belediyesi’ne eşbaşkan adayları ile talip



İzmir’in 18.000 seçmenli turistik ilçesi Foça’ya CHP, MHP, İP, BBP, DP, SP ve bir Bağımsız belediye başkan adayı ile birlikte Halkların Demokratik Partisi (HDP) de talip oldu. Foça’da yaşamını sürdüren yazar-şair Hasan Öztoprak ve bilgisayar programcısı Sibel Kalaycı HDP’nin Foça eşbaşkan adayları.

Eski tarihi Türkiye Komünist Partisi’nde uzun yıllar politika ile uğraşan, defalarca gözaltına alınan, üç kez de tutuklanıp hapis yatan Öztoprak, 1990 yılından beri “ikinci göz ağrım” dediği edebiyatla uğraşıyor. Edebiyat dergileri çıkarıp, yöneten, yayınevlerinde ve serbest olarak editörlükte yapan Öztoprak’ın anı, şiir ve roman türlerinde yayınlanmış dokuz kitabı bulunuyor.



HDP’nin pek çok sol/demokrat parti ve grupla demokrat/sosyalist bireylerin birlikte oluşturdukları bir çatı partisi olduğunu, bu partide her ulustan, her dilden, kültürden ve inançtan işçilerin, emekçilerin, küçük esnafın, emeklilerin, kadınların, gençlerin, aydınların, sanatçıların, LGBT bireylerin, engellilerin, ezilen ve sömürülen tüm halkın sorunlarının çözümü ve arzuladığı amaca varmak için güçlerini birleştirdiğini belirten Öztoprak, farklı bir belediyecilik için Foça’ya talip olduklarını söyledi.

Öztoprak; ”Foça’ya özgü sorunların farkındayız. Başta termik santral ve cüruf alanları olmak üzere doğanın kirletilmesinin önlenmesi, yaşam alanlarımızın korunması ve çoğaltılması, doğanın ve ortak alanlarımızın parayla alınır satılır olmaktan çıkartılması, kent içinde yeşil alanların ve tarihi dokumuza uygun alanların arttırılması öncelikli görevlerimizdendir. Köylerde ve diğer beldelerde su, yol, kanalizasyon, tarım alanlarına dair birçok çözülmemiş problem var. Bu sorunların çözümü için öncelikle oy aritmetiğine ve rantına dayanmayan, çıkar ve ahbap ilişkilerinin elini kolunu bağlamadığı bir yönetimin gerekliği çok açıktır. İşte HDP, Foçalılara başta bunu vaat ediyor. Biz hiçbir kesime ne oy ne de çıkar bağıyla bağlı değiliz; amacımız tek ve birdir: Foçalılarla birlikte Foça’nın sorunlarını çözmek, Foça’yı barışın, huzurun ve demokrasinin nefes aldığı örnek bir kent yapmak.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 4779
Okunma: 4779












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)