ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Çakabey İzmir’den önce Foça’da

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.2.2014    

Çakabey İzmir’den önce Foça’da



Körfez hattında çalışan gemileri yenilemek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce sipariş edilen 15 feribottan ilki olan “Çakabey” Foça limanına geldi.

Yalova’nın Altınova İlçesi’ndeki Özata tersanesinde karbon kompozit malzemeden üretilen katamaran tipindeki “Çakabey” yapıldığı malzeme itibariyle dünyanın en büyük karbon fiber teknesi kabul ediliyor.

Geçen yılın(2013) Haziran ayında ihale süreci tamamlanarak Özata Tersanesi’nde inşa edilmeye başlanan feribotlar; alanında Türkiye’de ilk, dünyada sayılı projeler arasında yer alıyor.



39 metre uzunluğunda, 11.6 metre genişliğindeki feribotlar 420+6 yolcu kapasitesine ve 18 knot (mil) servis hızına sahip. Son iki feribot 30 knot (mil) servis hızında hizmet verecek şekilde üretilecek. Çelik yapıdakilere oranla daha uzun ömürlü ve hafifliğinden dolayı yakıt kullanım miktarı açısından daha tasarruflu olan feribotlar çevreci gemi olarak adlandırılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sipariş ettiği toplam 15 gemiden 13’ü iç körfezde sayıları arttırılacak iskelelere sefer yapacak, daha süratli olarak üretilecek son iki gemi ise dış körfezde Güzelbahçe, Karaburun, Eski Foça ve Urla’ya gerçekleştirilecek seferler için kullanılacak.

Yaklaşık sekiz ayda üretimi tamamlanan ‘Çakabey’ ve 90’ar gün aralarla, ardından gelecek 14 feribot önümüzdeki günlerde İzmir’in yeni deniz ulaşım araçları olacak.

6 Şubat 2014 Perşembe günü Foça’ya gelerek Balıkçı Barınağı’na bağlanan feribotun ikmal yaptıktan sonra Büyükşehir yetkililerine teslim edilmek üzere İzmir’e hareket edeceği öğrenildi



Seyfi GÜL







Okunma: 3360
Okunma: 3360












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)