ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kocaoğlu Foça’da “Oyunuzu en namuslu olana verin”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.2.2014    

Kocaoğlu Foça’da “Oyunuzu en namuslu olana verin”



CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu Foça İlçesinde temsili cemevi temeli attı, otobüsçü ve esnafla buluştu, halka hitabetti.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve CHP il yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu törende konuşan Kocaoğlu, Binali Yıldırım ve hükümete göndermelerde bulunarak, vatandaşlara “oyunuzu en namuslu olana verin” diye seslendi.

YÜZBİN ALİ’YLE GELSENİZ İZMİR AZİZ KALIR

Bağarası beldesinde düzenlenen Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin temel atma töreninde ilk konuşmaları Alevi Kültür Derneği Bağarası Şube Başkanı Munzur Küçük ve Genel Başkan Yardımcısı Haydar Olcay yaptı. Olcay;”Cemevlerimiz; hala yasal ibadethane kabul edilmediği için kültür merkezi adıyla açmak zorunda kalıyoruz. Alevi olarak hizmet ediyoruz, ama ibadet edemiyoruz. Bazı Alevi dedeleri kültür bakanının arkasında kutsal yerleri ziyarete götürülecekmiş. Kutulardan çıkan paralarla mı gideceksiniz. Onları Alevi olarak tanımıyoruz. Bu kafayla giderseniz Binali’yle değil, yüzbin Ali’yle gelseniz İzmir Aziz kalır” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın teşekkür konuşmasının ardından mikrofona gelen Kocaoğlu, yurdun 33 ayrı medeniyetin harmanıyla Anadolu olduğunu, cemevlerinin yol kadar, ekmek kadar, su kadar gerekli olduğunu söyledi.



BİZDE BİLİYORUZ TEK TARİFEYE İNDİRMEYİ

Belde ve köy belediyelerinin kapatılmasını da eleştiren Kocaoğlu; AKP Başkan adayı Binali Yıldırım’ın su tarifelerini tek tarifeye indireceğiz sözlerini eleştirdi. “Bizde biliyoruz tek tarifeye indirmeyi. Sabit gelirli vatandaşlarımız az su kullanıyorlar. Biz onları korumak adına az kullananı kolluyoruz. Ayrıca dörtte bir fiyatına tarım suyu veriyoruz. Bahçesinde hayvan besleyen bir şey üretene destek oluyoruz” dedi.

Aziz Kocaoğlu; “Belediyeyi defalarca saygıyla, sevgiyle, hürmetle andığım efsane başkan Piriştina’dan borçla devraldım dediğimi söylüyorlar. Beş yıllık görev süresi boyunca Ahmet Piriştina’nın beş kuruşluk borçlanması yok. Bu borçlar daha önceki yılların borcu ve faizi. Benim başkanlığıma gelene kadar belediyelerde borç ödeme alışkanlığı yoktu”

TRAFİK POLİSLERİNİ ÇEKEREK İZMİRLİYE EZİYET ETMEYİN

“İzmir Valisi Mustafa Toprak göreve başladığında kendisine söyledik. Trafik ile ilgili bir koordinasyon toplantısı yapın. Konuşalım diye. Hala yapacaklar. Kemeraltı’nda zabıtalarımıza polis desteği verdi orayı çözdük. Teşekkür ediyoruz. İzmir’de gezerken, kavşaklarda, trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik polisi gören var mı. Trafik polisi görev yapıyor mu. İkinci sıra üçüncü sıra park etmeleri yetkimiz yok engelleyemiyoruz. O görevi yapacak trafik polisi emniyet müdürüne, emniyet müdürü valiye bağlı. Buradan emniyet müdürünü ve valiyi trafik polislerine görev yaptırmaya çağırıyorum. Trafiği tıkayarak, otopark eksik diyerek, seçime kadar İzmirliye trafik sıkıntısı yaşatmanın hiçbir yararı yok. 66 yaşında biri olarak söylüyorum kötülüğün, fitnenin, olumsuzluğun hiçbir zaman iyiliğe dönüşmediğini, fayda sağlamadığının altını çiziyorum. Rakiplere de buralardan bir şey çıkmaz. Trafik polisini geri çekerek İzmirliye eziyet etmeyin. Yolumuzda var. Toplu taşımamızda var. Her şeyimiz var.”

“Yargı kimseye icazet etmez” demiş sayın aday. Bizim bildiğimizde odur. Yargıya, emniyete savcıya kimse müdahale etmez. Bunlar devlet kurumudur. Adil olmak, eşit davranmak zorundadır”

BÜLENT ARINÇ ÇOK GERİDE KALMIŞ

“Dün Bülent Arınç bey İzmir’e gelmiş. Arsenik suyunu içirdiler demiş. Çok gerilerde kalmış. Biz o zamanda içirmedik, şimdi de içirmiyoruz. Kızılırmak’ın ağır metalli sularının Ankara’ya susuzluktan verildiği tarihte gündemi değiştirmek için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının ve üç-dört tane bakanın oynadığı bir oyundur bu. Yeni bağlanan yerler hariç 24 saat su veriyoruz ve her suyu arıtıyoruz”

BU GAZETEYE GEREKLİ TAVIR VE DURUŞU ALMAK GEREKİYOR

“ Türkiye’nin en büyük, en eski gazetelerinden, Selanik’te doğmuş şimdi ne kadar büyük “İzmirliler bilir” bir gazetesi Sudan Bahane diye İBB Göztepe Stadı’nın yapılmasını engellemek üzere burada jeotermal kazı izni verdi diye manşet atmış. Jeotermal ruhsat verme yetkisi hiçbir belediyede değildir. İl Özel İdaresi’ndedir. O da valiye bağlıdır. Altı ruhsat vermişler. Hem ruhsatı veriyorlar hem de muş gibi yapıyorlar. Karşıya geçiyorlar. Yetkisi olmayan bir belediyenin nasıl ruhsat vereceğini bu basın organının açıklaması gerekiyor. Sevgili hemşehrilerim bu gazeteyi okuyun, ama bu gazeteye karşı gerekli tavır ve duruşu da almanız gerekiyor, Çünkü güneş bu kadar balçıkla sıvanmaz ”

NASIL TESİS YAPACAĞIMIZI GÖRECEKLER

“ Bir de eski bakan sayın aday bugün Harmandalı’na gitti. Evsel Atık Tesisi kurmayı sanki bilmiyoruz. Buraya kurulsun diye. Bugün saat birde gidecekti. Bu tesisi buraya kuralım diyecekti. Sabah saat 10’da gitti. Baktı buraya bu tesis kurulmaz dedi. Çöpler yüksek olmuş dedi. Ümraniye çöplüğü dedi. Ümraniye İstanbul’da. Burası İzmir. Biz burada vahşi depolama yapmıyoruz. Düzenli depolama yapıyoruz. Bu çağda bunu yapmakta doğru değil. Biz çöpü ham madde olarak değerlendiriyoruz. Yerini de tespit ettik. Engel olmazlarsa ÇED raporunu alırsak biz nasıl tesis yapacağımızı dünya aleme göstereceğiz”.

“Taşkesik’te vatandaş karşı çıktı. Yapamadılar” demiş. Taşkesik’te bu günkü su bakanı Veysel Eroğlu önüne geçti, siz istemiyorsanız yapmam dedi. 2011’de seçim yaptırımıydı. Siyasete kurban etti.”

KÖY MALLARINI YİNE KÖYLÜYE KULLANDIRACAĞIZ

“Bugün köy tüzel kişilikleri kalktı. Köyün babadan dededen atadan kullandığı neyi varsa CHP’nin yerelde iktidarında eskiden olduğu gibi orda yaşayan insanlar tarafından kullanılmasını sağlayacağız. Dokunmayacağız. Elimizi sürmeyeceğiz. Seçim sonrası 30 belediye başkanı olarak taahhütname yayınlayacağız. Bu sizin malınızdır. Dokunmayacağız diyeceğiz.. Aynen İzmir İl Özel İdaresi’nde olduğu gibi İzmirlide kalacak. Siz arazi satıyorsunuz. İl Özel İdaresini İBB devralıyor. Bu malların hepsi İBB’ye geçecek. Kime ne lazımsa biz vereceğiz. İl Özel İdaresi’ndeyken bir şey yok. İBB’ye geçerken dağıtalım. Yok efendim dağıtmayacağız”

OYUNUZU EN NAMUSLU OLANA VERİN

“Gökhan başkanla birlikte 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyoruz. Bir ayrım yaptığımızı, bir hısım akrabayı koruduğumuzu, sizi rencide edecek, sizi üzecek bir şey yaptığımızı gördünüz mü. Duydunuz mu. Etkilendiniz mi. Zarar gördünüz mü. O zaman bir tek şey istiyorum sizden. Kimi en namuslu görüyorsanız oyunuzu ona verin” dedi.

Konuşmaların ardından Alevi Kültür Derneği yöneticileri Kocaoğlu ve Demirağa’a teşekkür plaketi takdim etti. Kocaoğlu Bağarası’ndaki incelemelerini Foça Yoğurt fabrikasını ziyaret ederek sürdürdü.

OTOBÜSLERİ TAMAMEN KALDIRACAĞIZ

Foça ilçe merkezinde önce otobüs ve minibüs garajına gelen Kocaoğlu ve beraberindekiler otobüsçü esnafın sorunlarını dinledi. Kocaoğlu Nisan ayından itibaren minibüslerin kentkart sistemine dahil edileceğini, minibüs ve kooperatiflerin sıkıntılarını anlaşma yoluyla çözerek otobüsleri tamamen kaldırmak istediklerini açıkladı.

Buradan Sevgi Yolu’ndaki esnafla el sıkışarak Demokrasi Meydanı’na gelen Kocaoğlu sevgi gösterileri ve tezahüratlar arasında vatandaşlara hitap ettikten sonra Yenifoça beldesine gitmek üzere ayrıldı.



Seyfi GÜL







Okunma: 3093
Okunma: 3093












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)