ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Osman Mert “Uyan Foça ben vatan haini değilim”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.2.2014    

Osman Mert “Uyan Foça ben vatan haini değilim”



20 yıl çeşitli kademelerinde görev aldığı CHP’den parti içi demokrasi yok diyerek ayrılan ve Foça Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Osman Mert 2 Şubat 2014 Pazar günü saat 17.30’da Foça Fevzipaşa Mahallesi’ndeki seçim bürosunda bir basın açıklaması yaptı.

Siyasetteki olumsuzlukları, siyasete bakış şeklini, tehdit, baskı, iş vaatleri üzerine kurulu anlayışı değiştirmek üzere aday olduğunu vurgulayan Mert, kendisi hakkında asılsız dedikodular üretildiğini belirterek “Ben vatan haini değilim. Uyan Foça” dedi.

Bugüne kadar yalnızca projelerini konuştuğunu, kimseyi karalamadığını, sessiz çoğunluğun sesi olmaya çalıştığını anlatan Osman Mert, diğer adayların projelerini açıklamak, 10 yılda yaptıklarını anlatmak, yapamadıklarını niye yapamadıklarını açıklamak yerine sözler verip yerine getirmedikleri, hayatlarını kararttıkları insanlara tekrar iş sözleri vermeye başladıklarını öğrendiğini söyledi.

VATANDAŞA

Osman Mert; “Bu yalanlara inanmayın. Verilip tutulmayan sözlerin seçime iki ay kala yeniden gündeme getirilmesinden etkilenmeyin. Yapılmış ve yapılmamışları delil olarak görün. Lütfen inanmayın, lütfen kanmayın. Verilen sözlerin altyapısı var mı sorun”

BELEDİYE PERSONELİ VE ESNAFA

“İşleriyle tehdit edilen belediye personeline ve esnafımıza seslenmek istiyorum. Osman Mert’in siyaset anlayışında çalışanı ekmek parasıyla tehdit yoktur. Ekmeğinize sahip çıkabilmek için çağrıldığınız her türlü seçim bürosu açılışına, etkinliğe, toplantıya gidebilirsiniz. Gerekirse beni kötüleyebilirsiniz. Benim belediye başkanlığım sizin ekmek paranızdan, çoluk çocuğunuzun geleceğinden daha önemli değildir. Rahat olun”

EV GEZMELERİNDEKİ BAYANLARA

“20 yılı aşkın süre hizmet ettiğim, daha 7 ay öncesine kadar ilçe başkanı olduğum, üç hafta öncesine kadar aday adayı olduğum, bu safhada nasıl bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığımı genel başkan yardımcısının dahi itiraf ettiği siyasi partinin ev gezmelerinde şahsımla ilgili bel altı vuruşlarını, kara propagandayı maalesef üzüntüyle karşılıyorum. İşimle ilgili durumu bir-bir buçuk ay önce açıklamıştım. Eğer ben bir firmayı kazıkladıysam, o firma neden benimle ilgili suç duyurusunda bulunmamış. Ben bu firma ile her türlü ticarette olduğu gibi karşılıklı bir anlaşma yaptım. 2 Mayıs tarihli bu sözleşmeye istinaden taksitlerimi ödüyorum. Mahkemelik bir durumum yok.”

“Diğer taraftan yatırımlarımla ilgili olarak kullandığım kredilerden dolayı banka borçlarım tabii ki var. Altı yıla bölünmüş aylık taksitlerle ödenen banka borçlarım var. Ev gezmelerinde bayanlar maalesef 10 yıllık belediye başkanlığında yapılamayanları, icraatları, önümüzdeki beş yıldaki projeleri konuşacaklarına, daha onbeş gün önce haksızlığa uğramasaydı belediye başkan adayı olacak kardeşleri için yorumlarda bulunup beni karalamaya çalışmalarını üzüntüyle karşılıyorum”

“Osman Mert’in banka borçlarını konuşanlar, onun malvarlığını da konuşmalılar. Malvarlığı banka borcunun kaç katıdır onu konuşmalılar”

30 KÖTÜ BELEDİYEDEN BİRİ HALİNE GETİRDİ

“Uyan Foça diyerek Foçalıları uyandırmak istiyorum. Benim başkanlığımda bu tip siyaset bitecek. Projelerimle, insan sevgimle, saygımla, 38 yıllık temiz geçmişimle sadece Foça’ya hizmet etmek için aday olmuş bir kardeşinizim. Ben vatan haini değilim. Bu vatanı satmadım. Osman Mert’in ticaretiyle ilgili borçlarını konuşanlar lütfen birde son on yılda belediyenin nerden nereye geldiğini konuşsunlar. Foça Belediyesi Türkiye’nin en borçlu 30 ilçesinden birisi. Ben bir para batırdıysam kendi kazandığım, babamın parasını batırdım. Ama belediye başkanı Foça halkının parasını batırıp, Türkiye’nin 30 kötü belediyesinden biri haline getirdi”

“Bugün bana yapılanların tek sebebi 2014’te başkan olacağımın açıklığıdır. Tüm diğer partilere seslenmek istiyorum. Mevcut belediye başkanından kurtulmak istiyorsanız, 10 yıllık safhada onun verdiği zararları kalbinizde yaşadıysanız, bizzat evinizde yaşadıysanız, verilen sözlerin yerine getirilmemesinin sonuçlarını eşinizde, çocuğunuzda, torununuzda yaşadıysanız, büyükşehirde, meclis üyeliklerinde oyunuzu kime atarsanız atın. Ama belediye başkan adaylığında; kapısını rahatlıkla çalabileceğiniz, içeriye girdiğinizde sıkıntınızın rahatlıkla dinlenebileceğine inandığınız Osman Mert’e oyunuzu atın. ” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3172
Okunma: 3172












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)