ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da İşçi Partisi’ne 67 katılım

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.2.2014    

Foça’da İşçi Partisi’ne 67 katılım



Emekli Deniz Albay Yavuz Efe ile Foça Belediye Başkanlığı ve yönetimine talip olan İşçi Partisi’ne katılan 67 yeni üyeye 1 Şubat 2014 Cumartesi günü düzenlenen törenle rozet takıldı.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde saat 14.00 dolayında başlayan ve büyük coşku içinde gerçekleştirilen törene İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen, bazı il yönetim kurulu üyeleri, Foça İlçe örgütü yöneticileri ve bazı siyasi partilerden konuklar katıldı.

Eski TRT spikeri Şahin Çelik’in anonsuyla kürsüye gelen Tugay Şen yeni üyeleri “Şanlı çoban yıldızına, evinize hoş geldiniz” diyerek seslendi.



Şen;“Bugün yarım kalan Atatürk devrimlerini tamamlamaya ve Atatürk’ün yarattığı birlikteliği, milleti bir araya getirme becerisini göstermeye ihtiyacımız var. Partimizi Atatürk’ün kurduğu halkçı, devrimci, yurtsever Cumhuriyet Halk Fırkası’nın temsilcisi olarak gördüğümüz için “Atatürk’te Birleştik” diyoruz. Hangi partiden olursa olsun, tabanı oluşturan gerçek yurtseverler Natoculukta değil, Cemaatçilikte değil, Sorosçulukta değil Atatürkçülükte ve İşçi Partisi’nde birleşiyorlar. Foça’da birileri bölünmüş, birileri kavgaya tutuşmuş, biz birleşiyoruz. Derdimiz vatandır, namustur, bayraktır. Dürüstlüktür.

İZMİR’İ GAVUR İZMİR DİYENLERLE YALAKA DİYENLERE BIRAKMAYACAĞIZ

“İstanbul’da bir hırsız varmış. Karşısına bir hırsız daha konmuş. İki hırsız arasında tercih yapacak İstanbullu yurttaş. Yemezler. İzmir’de vatandaş Gavur İzmir diyenlerle, yalaka diyenler arasında tercih yapacakmış. Bunu da yaptırmayacağız” dedi.

Yeni katılan üyeler adına konuşan Sinem Atan ise tabanın sesine kulak vermesi gereken sosyal demokrat bir partide tam tersi bir süreç yaşandığını, ilçe örgütlerinin bir araç ya da konu mankeni olmaması gerektiğini vurgulayıp CHP’den istifa ederek geldiğini belirtti. Atan; “Yaklaşık iki aydır güzel insanların olduğu, emek vererek çalışan bir parti yapısı olduğunu gördüğüm İşçi Partisi’ne üye oldum. Bu çaba, emek ve demokrasi anlayışına sahip bir partide sonuna kadar çalışmaktan gurur ve onur duyacağım” dedi.

Son olarak “Hey Gidinin Efe’si” nağmeleri ve Zeybek oynayarak kürsüye gelen Başkan adayı Yavuz Efe halkın değişime karar verdiğini, Foça halkının eğitimli, kültürlü, bilinçli bir halk olduğunu ama yöneticilerin halkın gerisinde kaldığını söyledi.

Yavuz Efe; “Foça’yı değiştiremiyor ve geliştiremiyorlarsa biz gelir değiştiririz. Daha şimdiden halkın bazı isteklerine yardımcı olmaya başladık. Çok çalıştık, çalışarak da başaracağız. Toplumun ortak düşüncesini, halkın genelini ilgilendiren sorunları birleşe birleşe çözeceğiz. Aramızda CHP ve MHP’lilerde var. Onlar da farklı düşünce sistemlerinden ortak noktamıza katılmak için buradalar. Vatanseverlikte, Kemalistlikte birleşiyoruz. Bu birlikteliği kimse yıkamayacaktır.” Dedi.

Konuşmaların ardından aralarında Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nedret Çelebi’nin de aralarında bulunduğu 67 kişiye parti rozetleri takıldı.



Seyfi GÜL







Okunma: 3471
Okunma: 3471












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)