ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça El Emeği takı ustalarından kış sergisi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 31.1.2014    

Foça El Emeği takı ustalarından kış sergisi



7 yıl önce kurulan Foça El Emeği Takı Grubu bahar ve yaz aylarında açtığı sayısız sergiden sonra ilk kez kış mevsimindeki bir sergiyle eserlerini beğeniye sundu. Öğrencilerin tatilde olduğu ve ailelerin mevsim şartlarının uygun gitmesi nedeniyle Foça’ya akın ettiği sömestr döneminde sergi büyük ilgi görüyor.

Talep olmasına rağmen grup kadrosunu 15 kişide sabitlediklerini, genellikle tüm üyeler olarak sergi açsalar da, ara dönemlerde, daha az sayıda üyenin uzun zaman alan özel çalışmalarıyla sergiler düzenlediklerini belirten grup lideri Yasemin Uzunöner bu tür çalışmaları maddi beklentiden çok tanıtım amaçlı olarak düzenlediklerini söyledi.



Dilek Demir, Kadriye Kaya, Bedriye Demirci, Manolya Sucukçu, Merve Kaya, Mine Kaya, Zehra Özdirim ve kendisinin aralarında bulunduğu sekiz üyenin eserlerinden oluşan serginin özelliğinin her birinin özel tasarım ve tek yapılmış olması olduğunu belirten Uzunöner; hobi olarak başladıkları takı üretiminde artık olgun dönemlerini yaşadıklarını söyledi.

Uzunöner; “Aralarında Foça Hanedan Sahili’nden topladığımız minik taşlardan üretilenler de dahil olmak üzere kolyeler, bileklikler, gerdanlıklar, kemerler, tablolar ve diğerleriyle göze ve gönüllere hitap ettiğimizi sanıyorum. Su taşı dediğimiz ve kendi geliştirdiğimiz teknikle kilim dokumalar, makramelerle yürekleri doldurduğumuzu düşünüyorum. Binbir zahmet gerektiren boncuklardan yaptığımız Atatürk tabloları, kravatları yaz sergimizde olduğu gibi şimdi de çok ilgi görüyor. O zaman söz vermiştik. Kış döneminde de Foça’da bir renk olsun diye, Foça’yı takılarla gündeme getirmek için çalıştık ürettik. Bizim derdimiz ucuz fiyatlarla çok satılan şeyler üretmek değil. Özel ve zahmetli çalışmalarla ürettiğimiz şeyler tek olsun ve bir başkası bulamasın istiyoruz. Diğer taraftan bu anlayışla yazın açacağımız sergiye hazırlanıyoruz” dedi.

Reha Midilli Kültür Merkezi sergi holündeki serginin 3 Şubat 2014 Pazartesi günü dahil açık kalacağı ve 10.00 – 24.00 saatleri arasında gezilebileceği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 4110
Okunma: 4110












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)