ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da hayvan zehirlemelerine tepki

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.1.2014    

Foça’da hayvan zehirlemelerine tepki



Foça Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri ilçede yaşanan hayvan zehirlemelerine tepki gösterdiler. Kısıtlı imkanlara rağmen çalıştıklarını, yurtiçi ve yurtdışından temin etmeye çalıştıkları kaynaklarla hayvanlar için bir Doğal Yaşam Parkı oluşturmak istediklerini belirten üyeler, Foçalılardan biraz sabır istediler.

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasını yapan dernek başkanı emekli öğretmen Sevtap Henrich, İsmetpaşa Mahallesi Birinci Mersinaki bölgesinde bulunan bir sitede fare zehriyle köpek ve kedilerin zehirlendiğini, burada bir sakinin zaman zaman pompalı tüfekle hayvanlara ateş ettiğini iddia etti.

Zehirlendiğini tespit edebildikleri üç köpekten ancak birine müdahale ederek kurtarabildiklerini belirten Henrich, ölen diğer kedi ve köpekleri toplayıp gömdüklerini söyledi.



ILIPINAR'DAKİ BARINAK DEĞİL ÖLÜM KAMPI

Sevtap Henrich; “Üstelik zehirlenen köpeklerden ikisi sahipli. Biri 15 yaşında bir Saint Bernard. Zehirleme ve tüfekle ateş etmeleri ispat için bazı yerlere görüntü kayıt cihazları yerleştirdik. Bunları belgeleyip 5199 sayılı yasa çerçevesinde işlem yapılması için şikayet edeceğiz. Sev ve Koru parolasıyla birlikte hareket eden altı derneğiz. Yedi ve sekizinciler de kurulma aşamasında. İzmir ve Manisa bölgelerinde birlikte çalışıyoruz. Şu anda Ilıpınar Köyü’nde bir barınak var, ancak biz oraya ölüm kampı diyoruz. Amacımız daha geniş bir arazide Doğal Yaşam Parkı havasında bir barınak oluşturmak. Bu konuda önemli mesafe aldık. AB fonları dahil kaynaklar bulduk. Hayvanlardan korkan, hatta ısırılan vatandaşlarımızı anlıyoruz. Ancak öldürmenin çare olmadığını söylüyoruz. Biraz daha sabretmelerini istiyoruz.” Dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3015
Okunma: 3015












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)