ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Çölaşan muhalefete Foça'dan seslendi "Bir gecede kanun düzelir”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 25.1.2014    

Çölaşan muhalefete Foça'dan seslendi "Bir gecede kanun düzelir”



Demokrasi Şehitleri ve Uğur Mumcu’yu anma programı kapsamında 24 Ocak 2014 Cuma günü İzmir’in Foça İlçesi’ne gelen Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan güncel konulara değindiği konuşmasında muhalefet partisi vekillerine seslendi. Çölaşan muhalefet isterse bir gecede yapılacak değişiklikle fezlekelerin gündeme geleceğini, tutukluların serbest kalacağını, yeniden yargılanma sürecinin başlatılabileceğini iddia etti.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da başlayan, ADD Başkanı Tansel Çölaşan ve Bilim Kurulu Üyesi Ahmet Gürel’in konuşmacı olarak katıldığı anma programına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İşçi Partisi Foça Başkan Adayı Yavuz Efe, ADD İzmir Şubeleri Başkan ve üyeleri, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ile Foçalı vatandaşlar katıldı.

ADD Foça Şube Başkanı Neşe Uprak’ın; “Atatürk ilke ve devrimleri, tam bağımsız laik cumhuriyet, Türk’ün aydınlanma ve onurlu yaşam mücadelesi için demokrasi şehidi olan tüm aydınları saygıyla anıyoruz” sözleriyle yaptığı açış konuşmasının ardından Şair-yazar Hüseyin Yurttaş, Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993 tarihinde öldürüldüğü gün yazdığı “93 Karası” şiirini okudu.

“Güvercinleri Vurmasınlar” adlı video-sunumun izlenmesinden sonra kürsüye gelen Ahmet Gürel kısa bir konuşma yaptı ve “25 şehit içeriyor ama yüzlerce şehidimiz var” diyerek “Devrim Şehitleri” belgeselini takdim etti.



DEMOKRASİ LAİK TOPLUMLARDA YÜRÜYEBİLİR

“Ancak laik toplumlarda demokrasi yürüyebilir” diyerek konuşmasına başlayan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan günümüzde Türkiye’nin yıkım sürecini yaşadığını iddia etti.

Çölaşan; ilk 15 yıl Cumhuriyetin kuruluş ilkeleri doğrultunda geçtiğini, 1950’den sonra Türkiye’nin bu ilkelerden saparak bugüne geldiğini, üç büyük kırılma yaşandığını, bağımsızlığımızın unutturulduğunu, toprak reformu yapılamadığını, köy enstitülerinin kapatılması ve imam hatiplerin devreye sokulmasıyla başka bir yola girildiğini savundu.

Tansel Çölaşan; “Cumhuriyetin kuruluşundan beri iki tane düşmanı vardır. Bir cemaatler, iki toprak ağaları. Bu ağalar Atatürk zamanında batıya sürülmüş, ama ölümünden sonra hepsi geri dönmüş, ağalık düzeni yeniden kurulmuş PKK sorunu da böyle çıkmıştır

12 Eylül mahkemelerinin bile bugünün mahkemelerinden daha adil olduğunu, insanların kredi kartlarına alıştırıldığını, ekonomik yıkımın siyasi yıkımı getirdiğini, batı toplumlarında Türkiye’nin yeri yoktur savıyla Kemalizm’in eğitimden bilinçli olarak dışlandığını, alternatif ders kitapları oluşturulduğunu anlatan Çölaşan son günlerde çok tartışılan kumpas – paralel devlet konularına da göndermeler yaptı.

ÇOK HAİN YETİŞTİRİYORUZ

“Çok hain yetiştiriyoruz. Korkunç hainimiz var. Her alanda var. Cumhuriyeti bu hainlerin eşliğinde yıkım sürecine getirdik. Ama geziyle başlayan yeni süreci halk kazanacaktır. 2014 zor yıl olacaktır. Ama bizim için değil. Türkiye’yi algı yönetimiyle bu hale getirenler için zor yıl olacaktır. Bundan sonra birbirlerini daha çok vuracaklar”

MECLİSTE BAZI ŞEYLERİ DÜZELTMEK ÇOK KOLAY

“Yetmez ama evetçilerin tarihi sorumlulukları korkunç. Onlar mandacılar gibi tarihe yazıldılar. Sermaye sahipleri de suçludur. Milli olamamıştır. Yargı mutlaka halledilmesi gereken bir konudur. Ergenekon, Balyoz gibi davaların hepsi çökmüştür Barolar Birliği Başkanı söyledi. CMUK’taki yargılama ve tutukluluk süreleri 2010’dan önceki eski haline getirilmelidir. Bunları mecliste yapmak çok kolay. Çünkü bir yasanın çıkarılabilmesi için sadece o günkü toplantıya katılanların çoğunluğunun olması yeterlidir. 10 kişi katılsa 6 kişiyle yasa çıkar. Bakın AKP çıkmayacağını bildiği bütün yasaları tasarı, teklif diye değil önerge diye getirmekte ve gece yarısından sonra geçirmektedir. Yeter ki kafada düzeltme fikri olsun. Hem mecliste iktidar partisi içindeki Cumhuriyetçilere, parti sultasından korkmaması gerekenlere, hem de muhalefete sesleniyorum. 2 + 1 yasası çıkmalıdır. Böylece tutukluların tümü rahatlıkla salıverilecektir. Ama yargılanmaları şimdi olmaz. Özel yetkililerde terör mahkemeleri de kaldırılmalıdır. Normal ağır ceza mahkemeleri bu davalar bakmaktadırlar. Bunların en az üçte biri cemaate tabi değildir. Türkiye’nin üzerinden çekirge sürüsü geçmiştir. Her yer tarumar edilmiştir”

“Seçim barajı 2015 gelmeden mutlaka yüzde ondan yüzde beşe düşürülmelidir. Öteki hileleri saymıyorum. Bakın o zaman ne olur. Türkiye’nin önü açılır.” dedi.

Çölaşan konuşmasını Uğur Mumcu’nun “Dini siyasete alet edenler bu ortaya çıktığında mutlaka giderler” sözüyle tamamladı.

Konuşmaların ardından Gökhan Demirağ, Tansel Çölaşan, Ahmet Gürel ve Neşe Uprak’a teşekkür etti ve plaket verdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2765
Okunma: 2765












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)