ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Binali Yıldırım’a Foça’da miting gibi karşılama

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.1.2014    

Binali Yıldırım’a Foça’da miting gibi karşılama



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırm İzmir’in Foça İlçesi’nde küçük çaplı bir miting havasında karşılandı. Öğle namazını kılmak için uğradığı Yenifoça beldesinden vatandaşların ilgisi nedeniyle iki buçuk saat sonra ayrılabilen Yıldırım, Foça İlçe Merkezi’nde halka hitap etti. Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti, esnaf, vakıf ve STK temsilcileri ile vatandaşların şikayet ve dileklerini dinledi.

İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Foça’ya gelen Yıldırım, esnaf ve vatandaşlarla el sıkışarak alana geldi. Sevgi Yolu üzerinde PTT binası önünde toplanan partili ve vatandaşlara önce AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin hitabetti. Özgirgin; “Sayın bakanımız şimdi İzmir’i yeniden inşa etmeye geliyor, İzmir’i medeniyetle tanıştırmaya geliyor. Biz de onun arkasında savaşmaya gidiyoruz” dedi.

Tezahüratlar arasında mikrofona gelen Yıldırım, “iyon medeniyetinden Osmanlıya 7000 yıllık tarihi olan, iklimi, denizi, denizciliği, balıkçılığı, tarımı, iklimi ile güzel, sakin hemşehrilerimin yaşadığı yer” olarak tanımladığı Foça’nın Ak Parti Belediye Başkan adayı Salih Emrullah Keleş’i takdim ederek konuşmasına başladı.



30 İLÇEYİ DE ALACAĞIZ

“Mazeret yok hizmet var” parolasıyla 30 ilçeyi de almak üzere yola çıktıkların belirten Yıldırım “İzmirliye, Foçalıya güveniyoruz” dedi.

Binali Yıldırım bölgesel ve yerel konulara ayrıntılı olarak değindiği konuşmasında vatandaşlara kendileriyle ilgili her sorunu çözecekleri sözünü verdi.

HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZ TAŞ DEVRİ Mİ

Binali Yıldırım; “Yenifoça’da hemşehrilerimiz yolumuzu çevirdi. Kanalizasyon yok. Belki de burada da yok. Hangi devirde yaşıyoruz arkadaşlar. Taş devri mi. Ortaçağ mı. Türkiye’nin en önemli sahil şehrinde kanalizasyon yok. Foseptik çukurlarına atacaksınız. Yazın kokacaksınız. Bir de para vereceksiniz. Bunları hak etmiyorsunuz. 11 yılda Türkiye’nin dağ gibi sorunlarını yerle bir eden Binali Yıldırım olarak söz veriyorum. Görevi devralır almaz ilk gün çözmeye çalışacağımız konu kanalizasyon olacaktır.”

İZBAN’I DA BİZ YAPTIK

Rakamlarla bölünmüş yolları anlatan eski bakan İzmir’in “Menemen’den Manisa’ya bile duble yol yoktu. Çevre yolu yoktu. 55 kilometre çevre yolu yaptık. İZBAN’ı da biz yaptık Buraya ilk geldiğimde otobüsçü, minibüsçüler sorunlarını anlattılar. Belediye Başkanını aradım. Hemen çözeceğim dedi. Seneler geçti hala çözmedi. Söz verip yapmamak olmaz. Bugün gün Foça’da verilen sözlerin hesabının sorulma günüdür”

“Balıkçı barınağını yaparken de bir sürü sorun çıkardılar. Yaptık. Bu sene Yenifoça’ya 200 tekne kapasiteli bir yat limanı yapıyoruz. Aliağa fabrikalar bölgesinden Yenifoça’ya duble yol projesi bitti. İhalesi yapıldı. 5 kilometresinin de alt yapısı bitti. Bu sene o da bitecek. Buradan Menemen’e giden yolun da bölünmüş yol yapılması için proje çalışmaları başladı. Önce Foça’yı erişilir ulaşılır hale getireceksiniz. Alt yapısını yapacaksınız. İnsanlar uçarak mı gelecek. Niçin İzmir’e, Karaburun’a, komşu adalara seferler olmasın”

“Arkadaşlarıma sordum geçen seçimde ne söz verilmiş ne yapılmış. 89 proje sözü verilmiş, beş senede 22’si yapılmış gözüküyor. Demek ki yüzde yirmi başarı.



SİT SİT SİT

“Burada 12 ay ekonomiyi canlandıracağız. Sezonu en az sekiz aya çıkarmalıyız. Buranın en önemli problemlerinden biri SİT. SİT İngilizce OTUR demek. Öyle anlamışlar bu kelimeyi. Biz diyoruz ki SİT’te olacak, işte olacak. İkisi aynı anda mümkün. Biz bir ekibiz. İşi biliriz.”

“Talep çok. Hastane, yol, kanalizasyon, arıtma, pazaryeri, koruma amaçlı plan yok. Adayımız doktor. Bu sefer sorunlara neşter vuracak. Takibini ben yapacağım. Onun gücünün yetmediği işlere ben el atacağım. Dertleri de çözeriz. Gönülleri de yaparız”

“Yenifoça’da 300 vatandaş parasını vermiş tapularını almış. Sonra mahkeme tapuları iptal etmiş. Devlet bir hata yaptıysa cezasını vatandaş çekmez. Sit var diye sanayi sitesi yok. Bunlar halledilir. Ama iş yapmak gibi bir derdiniz olacak. Nasıl olsa insanlar bize oy veriyor yapmasak da olur diyorlar. Böyle gelmiş böyle gitmez. Kimse vatandaşın güvenini kötüye kullanmasın. Bu seçimler sizin seçiminiz. Ya şikayet etmeye devam edeceksiniz. Ya da bu zillete son vereceksiniz. Bu sizin elinizde. Biz hizmete talibiz. Karar sizin.”

“Türkiye’nin kaderini değiştiren işlere imza attık. 150 yıllık rüya Marmaray’ı yaptık. Kars - Tiflis, Bakü projesiyle Orta Asya’yı Avrupa’ya bağladık. Ankara Eskişehir hızlı treni ile Türkiye’yi dünyada sekizinci hızlı treni olan ülke haline getirdik. Havayollarını halkın yolu yaptık. Türkiye’yi Afrika seviyelerinden aldık Avrupa’nın ilk beş ülkesi arasına soktuk. Türkiye’nin her köşesinde 4 bin tane eserimiz var. Bütün bunları yaptıktan sonra İzmir’in kangren olmuş sorunlarını evvel Allah çözeriz”

“Siyasete gerek yok Anadolu’nun köylerinde bile kanalizasyon var. Buraya yapmamak ayıp”



İZMİR’DE KAYBEDİLEN YILLARI YILDIRIM HIZIYLA GERİ GETİRECEĞİM

“Bizim işten yana hizmetten yana sorunumuz olmaz. İzmir’de kaybedilen yılları yıldırım hızıyla geri getireceğiz bunun sözünü veriyorum” dedi.

Alkışlar arasında konuşmasını tamamlayan Binali Yıldırım, partisinin seçim koordinasyon merkezinde hem bir süre dinlendi hem de ilçe başkanı, belediye başkan adayı ve parti yetkililerinden çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Reha Midilli Kültür Merkezi’ne geçen Binali Yıldırım, burada Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Koldaş ve yönetim kurulu üyeleri ile Turizm Derneği Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, eski Kültür Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Yenifoça Minibüsçüler Kooperatifi başkanı Mehmet Yiğit ve bazı vatandaşların soru, şikayet ve dileklerine ilişkin görüşlerini aktardı.

Binali Yıldırım ve heyeti saat 16 45 dolayında ilçeden ayrıldı.



Seyfi GÜL







Okunma: 3118
Okunma: 3118












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)