ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Böyle zamanda parti terkedilmez” dedi adaylıktan vazgeçti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 21.1.2014    

“Böyle zamanda parti terkedilmez” dedi adaylıktan vazgeçti



Cumhuriyet Halk Partisi Foça Belediye meclis üyeliği aday adayı Şeref Alkoç 21 Ocak 2014 Salı günü “Böyle zamanda parti terk edilmez” diyerek adaylıktan partili arkadaşları adına feragat etti.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Foça Şube Başkanı emekli astsubay Şeref Alkoç bir süredir partisinin başkan adaylarından Osman Mert ile birlikte hareket ediyordu. CHP Genel Merkezi’nin aday tercihini mevcut başkan Gökhan Demirağ lehine kullanıp aday göstermesinin ardından Mert, İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu için zehir zemberek açıklamalarda bulunarak partisinden istifa etmiş ve bağımsız aday olduğunu ilan etmişti.



Günümüz koşullarını ve AKP hükümetinin gelişen olaylar karşısındaki tutumunu da göz önüne alarak değerlendirme yaptığını belirten Şeref Alkoç; “Çocukluğumdan beri düşüncem ve partim olan CHP’den istifa etmemeyi ve partimi sonuna kadar desteklemeyi düşündüm, Karar aldım. TEMAD olarak partiyi desteklemeye devam edeceğiz. Her türlü çalışmasında partimizin yanındayız. Sadece meclis üyeliği aday adaylığımdan çekilmek ve partime hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Gökhan başkanıma da tekrar hayırlı olsun diyorum” dedi.

“Partiye bağlılığın gösterilmesi açısından çok keyifli bir durum” olarak değerlendirme yapan CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer; “CHP’de en önemli görev üyeliktir. Özel nedenlerinden ötürü adaylıktan istifa etti. Kendisine CHP camiası adına teşekkür ediyorum” dedi.

Dilekçe teslimi sırasında parti binasında bulunan Foça Belediye Başkanı ve başkan adayı Gökhan Demirağ da makamların geçici, asıl olanın parti olduğuna dikkat çekerek “Parti üyemiz, meclis adayımız Temad Şube Başkanı’nın bu tavrı bize büyük katkı sağlayacaktır. Ben de bir astsubay çocuğuyum. Böyle bir duruş sergilemesi partimizin ne kadar önemli mensuplara sahip olduğunu göstermiştir. Bu güç birliği bizi önce yerelde sonra genel seçimlerde iktidara taşıyacaktır” dedi.



SEVGİ KOSOVA CHP’DEN İSTİFA ETTİ

CHP Foça Belediye Meclis üyeliği aday adaylarından Sevgi Kosova ise 21 Ocak 2014 sabah saatlerinde partisinden ve meclis üyeliğinden istifa etti. Sevgi Kosova seçim sürecinin başından beri Osman Mert ile birlikte hareket ettiğini, yaşanan gelişmelerden sonra istifanın zorunluluk haline geldiğini açıkladı.

Sevgi Kosova; ”Ben başından beri başkanlık için desteklediğim Osman Mert’i bağımsız aday olarak da desteklemeye devam edeceğim. Bu aşamada hem kendisini destekleyip hem CHP içinde kalmayı etik bulmuyorum. Bu nedenle istifamı verdim. Ne bağımsız olarak nede başka bir partiden meclis üyesi adayı da olmayacağım” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3637
Okunma: 3637












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)