ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça emeklilerinden örnek seçim

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.1.2014    

Foça emeklilerinden örnek seçim



İzmir’in Foça İlçesi’nde faaliyetlerini sürdüren Foça Tüm Emekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağan genel kurulunu 19 Ocak 2014 Pazar günü yaptı. Yeni Yönetim ve Denetim Kurullarını seçimle belirleyen üyeler bir buçuk saat süren toplantı boyunca birbirlerine saygılı davranışlarıyla ve maddi konulardaki hassasiyetleriyle siyasilere adeta ders verdiler.

Reha Midilli Caddesi Sevgi Yolu üzerindeki dernek lokalinde saat 14.00’da başlayan toplantı divan heyetinin oluşmasının ardından Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları, şehitler ve derneğin kuruluşundan itibaren üye olup ebediyete göçen kendi arkadaşları için saygı duruşu ile başladı. Herhangi bir ses düzeni olmamasına rağmen hazır bulunan 53 üye büyük bir özenle İstiklal Marşı’nı hep birlikte okudular.

AYLIK 5 LİRANIN TEK TEK HESABINI VERDİ

(Eski) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırlı biri kadın toplam 104 üyesi bulunan ve aylık aidatı 5 (beş) lira olan derneğin faaliyet raporunu okudu. Kırlı; yıllık toplam geliri 6500 lirayı bulmayan, bazı üyelerin bu miktarı bile ödemede zorlandıkları aidatlarla oluşturulmuş bütçe ve harcamalarla ilgili tek tek hesap verdi. Yazışmalar, hasta ve ölüm durumlarında çiçek ve taziye mesajı göndermeler, lokalin sandalye, masa ve mefruşat temini ve tamiri gibi konularına ilişkin giderleri sonunda 1500 lira dolayında bir miktarı da arttırdıklarını açıklayan Kırlı, kasada bulunan bu miktarı derhal yeni seçilecek yönetime teslim edeceklerini söyledi.

Aralarında vali, kaymakam, okul ve devlet dairesi müdürleri, çeşitli alanlarda mühendis ve teknikerler, öğretmen, subay, astsubay, memur, işçi ve esnaf gibi her kesimden emeklilerin bulunduğu üyeler faaliyet raporunun okunmasını dikkatlice ve sakince dinledi.



DEMOKRATİK VE AÇIK SEÇİM

Denetim Kurulu’nun olumlu görüş bildirmesi ve eski yönetimin alkışlarla ibra edilmesinin ardından yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimine geçildi. Pusulalar dağıtıldı, tercihler yazıldı. Herkesin huzurunda açılan oylar isimlerin yazıldığı tahtaya çarpılar konularak işaretlendi. Derneğin tek kadın üyesi Güneş Çetin’in de aday olduğu seçimlerde en çok oyu alan Necati Yanık, Muzaffer Yoldaş, Cemal Çizmeci, Kadri Mutlu ve Yücel Şenman Yönetim Kurulu üyeliklerine, Ahmet Karaduman, Ali İhsan Kaya ve Mehmet Yıldız Denetim Kurulu üyeliklerine önümüzdeki iki yıllık süre için seçilen yeni üyeler oldular.

TEK İTİRAZ AİDATLARIN 10 LİRAYA ÇIKMASINA

Gündemin “Dilek ve Temenniler” başlıklı son bölümünde tek itiraz, aidatların 10 liraya çıkarılması yönündeki teklife geldi. Bazı üyeler yüzde iki-üç maaş artışlarıyla alım güçlerinin çok düştüğünü ifade ederek bu artışa karşı çıktılar.

Seçilen yönetim kurulunun ilk toplantısında kendi arasından bir başkan seçeceğinin belirtildiği toplantı, eski yöneticilere teşekkür ve yeni yöneticileri sarılarak kutlama görüntüleri ile sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2744
Okunma: 2744












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)