ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Osman Mert bağımsız adaylığını Kocaoğlu’na salvolarla açıkladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 18.1.2014    

Osman Mert bağımsız adaylığını Kocaoğlu’na salvolarla açıkladı



17 Ocak 2014 Cuma günü Gökhan Demirağ’ın aday gösterilmesine tepki olarak partisinden istifa eden Osman Mert 18 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 11.00’da seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısıyla bağımsız adaylığını ilan etti. Kendisine destek veren CHP’lilerin ve vatandaşların alkışları arasında adaylığını ve gerekçelerini anlatan Mert, aday belirlemede baskın rol oynadığını iddia ettiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Gökhan Demirağ’a ağır ithamlarda bulundu.

BUGÜN FOÇA'DA YENİ BİR GÜN DOĞDU

Mert konuşmasına “Siyasi mücadelemi dün verdiğim detaylı istifa dilekçesi ile yeni bir yola soktum. Bugün Foça’da samimiyetin, güvenin, birlikteliğin, dürüstlüğün, sevginin, saygının olduğu, seçimi kazanabilmek için, bir yerlere ulaşabilmek için yalanın olmadığı yeni bir gün doğdu” sözleriyle başladı.



“Bugün itibariyle Foça’da tüm siyasi gidişatı, siyasete bakışı, yalanla, üçkağıtla, altından kalkılamayacak taahhütlerin verilerek yapıldığı siyasi şekli değiştiriyoruz. Tek doğrumuz Foça, tek doğrumuz dürüstlük, tek doğrumuz özgürlük. Birilerinin istediği için kendisini yöneteceklerin belirlenmediği, halkı halkın yöneteceği bir oluşumun ateşini yakıyoruz. Tüm siyasi partilerin üyelerine, görüşlerini benimsemişlere, sempatizanlarına sesleniyorum. Gelin ele ele verelim. Kolkola girelim. Belediye meclis listelerinde, Büyükşehir Belediye Başkan adaylarında istediğimiz siyasi partiye gidip oyumuzu verelim. Ama Foça’yı yönetecek olan Belediye Başkanı’nı gelin hep beraber seçelim. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın, içinde özgürlüğün, demokrasinin, dürüstlüğün, işsizliğin olduğu, belediye kaynaklarının doğru kullanıldığı, içki masalarında belediyenin paralarının yenmediği, kanalizasyonun olmadığı yerde 8.95 artı Kdv parasının alınmadığı, spor kulübü faturaları adı altında belediyenin milyonlarının yenmediği ve bu paraların evinde yemeği olmayan, ayağında okula gidecek ayakkabısı olmayan, işsiz olduğu için evine dahi gidemeyen insanların geleceği için, demokrasinin ateşinin Foça’dan yanması için “Bağımsız Adaylığımı” açıklıyorum” diyerek alkışlar arasında bağımsız adaylığını açıklayan Osman Mert, tüm gençlere seslenerek kendi gelecekleri için yaktıkları ateşe destek vermelerini istedi.

Siyasi Partiler Kanunu’nu da eleştiren Mert “sandıklar konmalı, üyeler gelmeli, oyunu atmalı, gerekiyorsa kamuoyu araştırmaları yapılmalı ama sonunda halkın istediği, örgütün istediği, sandığın istediği adaylar bizleri yönetmeli, siyasi makamlara gelmeli. Birilerinin kontrolünde, birilerinin eteğine sarılarak, birilerinin yağdanlığını yaparak, yanlışına doğru diyerek bir yerlere gelmek siyaset değildir” dedi.

RAKI BALIK FATURALARI İÇİN HER GÜN KAVGA ETTİM

Bir soru üzerine “üç buçuk yıllık meclis üyeliği boyunca Foça Belediyespor adına yapılan harcamalar için, Yenifoça’da yapılamayan kanalizasyonlar için, kanalizasyonu olmayan evlerden her ay alınan haksız paralar için, restoranlarda harcanan 200- 300 binlik rakı-balık faturaları için her gün kavga ettiğini, bir defa yurtdışı seyahatine gittiğini bunun da bedelini Foça Belediyesi’ne bağış olarak iade ettiğini söyleyen Osman Mert; “benim haricimde bunu yapmış bir belediye başkanı varsa bugün görevi bırakmaya hazırım. Foça’nın parası benim namusumdur. İsteyen kişiyle, isteyen belediye başkan adayıyla, istediği platformda basının önünde her türlü tartışmaya hazırım. Hodri meydan” diyerek tüm adaylara meydan okudu.



İZMİR KOCAOĞLU'NUN DEĞİL HALKIN KALESİDİR

Başka bir soru üzerine “Aziz Kocaoğlu’nun milletvekili” olarak nitelediği dört vekil dışındaki İzmir milletvekillerine teşekkür eden Osman Mert; “Bir oy daha fazla alacak adayın arkasında durulacağı sözüne güvenerek aday oldum. Bu dönem parti içi demokrasiyi tüm İzmir’de olduğu gibi Foça’da da ellerinin tersiyle ittiler. Sandıktan çıkamayacağını bildikleri başkan adaylarını, kendisinin İzmir Belediye memuru olarak belirlenmesini isteyen Aziz Kocaoğlu bu çelişkinin temel kaynağıdır. Partiye yıllarını vermiş insanlar aday yapılmayarak hem emek hırsızlığı, hem örgüte hizmet hırsızlığı, hem de demokrasi ve özgürlük hırsızlığı yapılmıştır. Örgüt ve halk yok sayılmıştır. CHP genel merkez yöneticilerine sesleniyorum. İzmir Kocaoğlu’nun değil, İzmir demokrasinin kalesidir. İzmir halkın kalesidir. İzmir halkının sosyal demokrat bir partiye oy atacağını bilen, o İzmir’in şirket patronları örgütü, halkı dikkate almaksızın, yalnızca kendi belediye şirketlerine hizmet edecek memurları seçmenin mücadelesini vermişlerdir. Benim siyasi geçmişim Kocaoğlu’nun siyasi geçmişinden çok daha fazla makamlarla doludur. Onlarla da her platformda tartışmaya hazırım” diyen Mert, konuşmasını “Bugüne kadar hatalarımız da olsa Foça halkına tekrar sesleniyorum. Gelin bizi istemediğimiz kişilerin yönetmesine karşı çıkalım” diyerek bitirdi.



İŞÇİ PARTİLİLERDEN KUTLAMA

Konuşmasını tamamlanmasının ardında İşçi Partisi adayı Yavuz Efe, İP Foça İlçe Başkanı Nurhan Akova ve bazı yönetim kurulu üyeleri Mert’in bürosuna gelerek kendisini adaylığından ötürü kutladılar.

Seyfi GÜL







Okunma: 4097
Okunma: 4097












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)