ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Osman Mert CHP’den istifa etti Foça bağımsız adayı oldu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 18.1.2014    

Osman Mert CHP’den istifa etti Foça bağımsız adayı oldu



CHP Foça Belediye başkan aday adayı Osman Mert parti genel merkezinin tercihini mevcut Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’dan yana kullanması üzerine karara ve İBB Başkanı Kocaoğlu’na sert tepki göstererek partisinden istifa etti. Mert sosyal paylaşım sitesinden parti logolarını kaldırarak bağımsız aday olacağını ilan etti.

17 Ocak 2014 Perşembe günü saat 17.15 dolayında CHP Foça İlçe binasına gelen Osman Mert istifa dilekçesinde; dört nesildir CHP’li bir aileden geldiğini, dedesinin birçok kez Foça İlçe Başkanlığı ve bir dönem belediye başkan vekilliği, babasının 20 yıl sendika başkanlığı, kendisinin 18 yaşından itibaren 20 yıl boyunca gençlik kolları üyeliği ve başkanlığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği, üç dönem ilçe başkanlığı yaptığını, 2007 genel seçimlerinde milletvekili adayı olduğunu belirttikten sonra aday adayı olmasının en büyük sebebinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “Toplumdan destek alanın aday olarak belirleneceği” şeklinde ifade ettiği tavrın olduğunu vurguladı.

KOCAOĞLU İSTEDİ BASKI YAPTI

Bizzat genel merkezin yaptığı ankette kendisinin % 60, Gökhan Demirağ’ın % 30 oy aldığını, ancak “Priştina’nın vefatı ile Büyükşehir Belediye Başkanı olma şansını yakaladı” diyerek tanımladığı Kocaoğlu’nun çok özel isteği ve baskısı ile Demirağ’ın aday yapıldığına işaret eden Mert, Kocaoğlu’nun eğilim yoklamasını da yaptırmadığını savundu.

OSMAN MERT’İN RAKİBİ KOCAOĞLU OLDU

Mert dilekçesinin son bölümünde; “Beş kişiden oluşan aday belirleme ön komisyonu da Atatürk’ün doksan yıllık partisinin CHP Genel Başkanının bizzat ifade ettiği aday belirleme yöntemine rağmen partiyi Kocaoğlu’na teslim etmiştir. O grup içinde politikayı siyaset mühendisliği zanneden, örgüt ve halkı oy makinası olarak gören birkaç siyaset acemisi, aynı gruptaki deneyimli siyasetçilerimizin ve İzmir milletvekillerimizin ikazlarına rağmen bu kararı alabilmişlerdir. Kısaca Osman Mert’in rakibi Aziz Kocaoğlu olmuştur. Gökhan Demirağ CHP’nin değil Aziz Kocaoğlu’nun adayıdır. Bu sebeple uzun yıllardır gururla ve onurla hizmet ettiğim partimden içim sızlayarak istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Osman Mert’in irtibat bürosunda 18 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 11.00’da bir basın açıklaması yapacağı, istifası ve projeleriyle ilgili detaylara değineceği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3220
Okunma: 3220












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)