ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça esnafı seçimden önce seçim yapıyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.1.2014    

Foça esnafı seçimden önce seçim yapıyor



İzmir’in Foça ilçesi; 10 Ocak 2014 Cuma günü yapılacak olağan genel kurulunda Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası(FESO) başkan ve yönetim kurulu üyelerinin seçimine kilitlendi.

FESO Başkanlığı için son iki dönemdir görev yapan mevcut başkan Günal Menemenli ile ondan önceki iki dönem başkan olarak görev yapan Ahmet Koldaş adaylıklarını açıkladılar.

Geçtiğimiz günlerde 48. kuruluş yıldönümünü kutlayan FESO, üyelerinin; oda kayıt, Bağ-Kur ve tüm trafik takip işlemleri için evrak düzenlenmesi, basit usul muhasebelerin tutulması, anlaşmalı firmalardan indirimli hizmet imkanları sağlanması, tarife ile çalışanlara fiyat tarifesi verilmesi, anlaşmalı bankalara kredi başvurularının yapılması, unlu mamuller ve benzeri konularda çalışanlara kapasite raporu düzenlenmesi, basit usul vergiye tabi üyelerin tüm işlemlerinin yapılmasının yanı sıra ilçe halkına da 24 saat ambulans ve kurtarıcı hizmeti veriyor. Bu özellikleriyle hem Foça halkı hem de partilerce siyaset üstü olarak değerlendirilen FESO yönetiminin kimlerden oluşacağı ilçede merakla bekleniyor.

YAKLAŞIK 800 ÜYE OY KULLANACAK

Adaylardan Ahmet Koldaş; “Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın eksiklerini biliyoruz. Bu eksikler nedeniyle tecrübemden yararlanmak isteyen esnaf arkadaşlarımın teklif ve ısrarı nedeniyle göreve tekrar talip oldum. Şahsıma ve arkadaşlarıma büyük teveccüh var. Görevliler geçici, odalar bakidir. Karalamayla, reklamla işimiz yok. Biz bu anlayışla odamızı tüm üyelerimizle iç içe olarak birlikte yönetmeye ve daha ileriye taşımaya talibiz. Tüm esnafın ve sanatkarın temsilcisi ve yönetimi olacağız” sözleriyle esnafa çağrı yaptı.

Yasal hazırlıkları tamamlanan genel kurul hakkında bilgi veren Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Günal Menemenli ise, “Odamızın genel kurulunu 10 Ocak 2014 Cuma günü Saat 10.00’da Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapacağız. Kayıtlı yaklaşık 800 üyemizin oy kullanmasını bekliyoruz. Tüm arkadaşlarımızı seçimde oy kullanmaya davet ediyorum. Seçimlerin esnaf ve sanatkârlarımıza, ülkemize, Foça halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Seçimlerde yarışarak Oda Başkanlığına, yönetim ve denetim kurulu üyeliklerine aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Görev süremiz boyunca yardım ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum, kuruluşlara, muhtarlarımıza, sivil toplum örgütlerine, güzide basınımıza teşekkür eder, yönetim ve denetim kurulu adına saygılar sunarım” dedi.

FESO yönetimine seçilecek adayların politik kimliklerinin 29 Mart yerel seçimlerinde Foça’nın siyasi tercihleri konusunda da emsal teşkil edebileceği şeklinde değerlendiriliyor.





Seyfi GÜL







Okunma: 2776
Okunma: 2776












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)