ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça CHP’de beklenen istifalar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.1.2014    

Foça CHP’de beklenen istifalar



Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Örgütünden 6 Ocak 2014 Pazartesi günü Belediye Meclis üyesi Ali Haydar Çelebi ile başlayan istifa rüzgarı 7 Ocak 2014 Salı günü 14 üye ile devam etti. İstifaların devam edeceği ve sayının 200’ü bulabileceği öğrenildi.

Seçimlere kısa bir süre kala Belediye Başkan Adayı’nın belirlenmemesi, aday belirleme yöntemi ve bazı başka konularda ilçe yönetimi ve mevcut başkan Gökhan Demirağ ile anlaşmazlığa düşmesi nedenleriyle rahatsız olduğu bilinen Ali Haydar Çelebi’nin, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından ihraç istemiyle sevk edildiği parti disiplin kurulunca savunması istenmişti. Çelebi bunun üzerine 6 Ocak 2014 Pazartesi günü mesai bitimine yakın saatlerde noter kanalıyla istifasını CHP Foça İlçe yönetimine verdi.

İlçede sosyal tesisten, öğrenci yurduna, okullardan, huzurevine kadar çok ve çeşitli hayır işlerini gerçekleştiren Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve vakıf kurucusu Reha Midilli’nin yeğeni ve varislerinden biri olan Ali Haydar Çelebi’nin istifasının ardından bugün (7 ocak 2014)’de kendisiyle birlikte hareket eden üyelerden 14’ü partiden istifa etti. İstifaların öğleden sonra devam etmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Ali Haydar Çelebi; “Parti içi demokrasi olmadığı için ve bu şartlarda istediğimiz Foça’yı yaratamayacağımıza inandığım için istifa ettim. Başka bir parti ve adaylık konusunda konuşmak için henüz erken. Foça’mız için hayırlı olsun” dedi.

CHP’den istifa eden Ali Haydar Çelebi’nin AK Parti’ye geçebileceği ve bu partiden Foça Belediye Başkan adayı olabileceği Ak Parti Foça İlçe teşkilatına yakın kaynaklardan öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2947
Okunma: 2947












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)