ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça yeni yılı coşkuyla karşıladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 1.1.2014    

Foça yeni yılı coşkuyla karşıladı



İzmir’in Foça ilçesinde yeni yıl coşkuyla karşılandı. İlçe halkının yanı sıra Manisa, İzmir ve çevre yerleşim birimlerinden ilçeye akın eden binlerce vatandaş meydanda yakılan ateşler etrafında dans etti, halay çekti.

Turistik ilçede bulunan kafe, bar ve balık restoranları günler öncesinden yapılan rezervasyonlarla tıklım tıklım doldu. Çoğunluğu canlı müziklerle müşterilerini eğlendiren işletmeler, uygun fiyatlarıyla ceplere, hazırladıkları yöresel menülerle de damak zevklerine hitabettiler.



Kapalı ve ücretli mekanları tercih etmeyen vatandaşlar ise kutlamaların gelenekselleştiği Demokrasi Meydanı’nda buluştular. Belediye’nin kurduğu müzik sisteminden yayılan hareketli parçalar, yarım varillere yakılmış meydan ateşlerinin etrafını dans pistine çevirdi. “Noel Baba” ve geceye özel giydirildikleri rengarenk kıyafetleriyle çok sayıda minikte alandaki coşkuya büyüklerinin omuzlarında katıldılar.

Yeni yıla giriş için geri sayımı mikrofonu eline alan ve “ Yeni yıl herkese önce sağlık getirsin. Huzurla, sevdiklerinizle beraber olun. Hep beraber sayalım. Foça’nın farkını dünyaya gösterelim” diyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptırdı. Bir ağızdan tekrarlanan rakamlar sıfırlandığında alkışlar, ıslıklar ve çığlıklar arasında gökyüzüne dilek balonları salındı.

Foça Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı ilçede eğlenceler, renk cümbüşü yaratılmış süslemelerle ışık denizine dönüşen Küçükdeniz Limanı çevresindeki kapalı ve açık mekanlarda sabaha kadar devam etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 3195
Okunma: 3195












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)