ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça 36 yıllık eczacısını gözyaşlarıyla emekliliğe uğurladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 1.1.2014    

Foça 36 yıllık eczacısını gözyaşlarıyla emekliliğe uğurladı



İzmir’in Foça ilçesinde 36 yıldır eczacılık yapan Önder Aytuğ(64), 31 Aralık 2013 Salı günü sahibi olduğu Merkez Eczanesi’nde yapılan törenle emekliliğe uğurlandı.

2004 yılı Temmuz ayında Fransa'da yayınlanan ve AB ülkeleri ile Asya'nın bir bölümüne dağıtımı yapılan Impact Pharmacine dergisi tarafından “Avrupa’da Ayın Eczacısı” seçilen, Paris’te yapılan törenle 7 bin Euro para ve plaketle ödüllendirilen Aytuğ için “Fransa'daki eczacıların ondan öğrenecekleri çok şey var." satırlarına yer verilmişti.



Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli, Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, bazı daire müdürleri ve belediye meclis üyeleri, ilçede bulunan eczacı meslektaşları, Sevgi Yolu esnafı, kendisinden yıllardır ilaç alan ve büyükçe bölümü ileri yaşta olan vatandaşlar ve dostları Aytuğ ve eşini mesleklerinin son gününde yalnız bırakmadılar.

“Ama bu olmadı. Neden bizi bırakıyorsun” diyerek sitem ve teşekkürle kendisini uğurlayanlara sarılan ve zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Önder Aytuğ katılımcılara da duygulu anlar yaşattı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Önder Aytuğ’a törene katılanların alkışları arasında “İlçemize yaptığınız değerli hizmetlerden ve şahsıma verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederim” ibareli bir plaket takdim etti.



ZAMANI GELDİĞİNDE VE HER ŞEY YOLUNDA İKEN BIRAKMALI

“Hayatımda yaptığım en akıllıca iş 1977 yılında gelip Foça’ya yerleşmek oldu. Mutluluk istiyorsanız, sağlık istiyorsanız, huzur istiyorsanız Foça’da yaşayın. Sizlere de, Foça’da yaşayanlara da çok çok teşekkür ediyorum. Bana ekmek verdiler. Beni bağırlarına bastılar. Şu an yeryüzünün en mutlu eczacısı benim. Herkese minnettarım. Sağolun varolun” diyerek konuşmasına başlayan Aytuğ, mesleği zamanı geldiğinde ve her şey yolunda iken bırakmak gerektiğine inandığını söyledi.

Aytuğ; “ Geçmiş yıllarda daha iyi olmasına rağmen eczacılık hala bırakılacak bir meslek değil. Her şeyin zamanını bilmek lazım. Zamanında bırakmayı da bilmek lazım. Çok güzel, mutlu bir eczacılık kariyerimden sonra zirvede bırakmak istedim. Hastalık gelmeden, iflas durumu olmadan, sıkıntıya düşmeden radikal bir karar vermek zor bir olaydı. Ben bunu başardım. Şerefimizle sürdürdüğümüz mesleğimizi neden öyle kaçar gibi bırakıp gidelim ki. 36 yılımı paylaştığım insanlarla eczacı olarak vedalaşarak ayrılmak istedim. Açılışta olduğu gibi kapanışın da dostlarla birlikte güzel olacağını gördüm. Bunun için de çok mutluyum. Genç meslektaşlarıma eczacılığı insan sevgisiyle, insana saygıyla yapmalarını tavsiye ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3927
Okunma: 3927












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)