ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı eczacı 36 yıllık eczanesini törenle kapatıyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.12.2013    

Foçalı eczacı 36 yıllık eczanesini törenle kapatıyor



İzmir’in Foça ilçesinde 36 yıldır eczacılık yapan Önder Aytuğ(64) yılın son günü (31 Aralık 2013 Salı günü) Merkez Eczanesi adıyla bilinen eczanesini törenle kapatacak. Geçmişinde Avrupa’da Ayın Eczacısı seçilme onuru da bulunan Aytuğ kapanış için yasal prosedürü yerine getirdi, son haftayı da mekanında vatandaşlarla vedalaşmaya ayırdı.

2004 yılı Temmuz ayında eczacılık sektörüne yönelik olarak Fransa'da yayınlanan ve AB ülkeleri ile Asya'nın bir bölümüne dağıtımı yapılan Impact Pharmacine dergisi tarafından Avrupa’da Ayın Eczacısı seçildi. Paris’te yapılan törenle 7 bin Euro ödül verildi ve plaket takdim edildi. İki tam sayfanın ayrıldığı dergide, "Önder Aytuğ, Değişimin Sesi" başlığı altında "Türkiye AB'ye girmeden önce orada kapıda bir Türk bekliyor. Adı Önder Aytuğ. Onun kafasında geleceğin tüm sağlık sistemini değiştirmek var. O öyle bir eczacı ki; dükkanına giren kim olursa olsun ayrım yapmadan, otelinde kalacak misafirmiş gibi nazik ve saygılı davranıyor. Ben onunla röportaj yapmak için beklerken, gidip gelen otel müşterileri ve yabancı turistlerin fazlalığından başım döndü. Fransız eczanelerinde göremediğimiz misafirperverlikten şaşkına döndüm. Her gelen mutlaka bir şeyler içti, oturdu sohbet etti. Fransa'daki eczacıların ondan öğrenecekleri çok şey var." satırlarına yer verilmişti.



Foça’nın sevilen eczacısı Aytuğ kararının gerekçelerini şu sözlerle anlatıyor: “1976 yılında gencecik bir eczacı olarak başladığım ve aralıksız bu güne kadar devam ettiğim eczacılık mesleğiyle iki güzel evlat büyüttüm. Biz eczacılar kendi işimizi yaptığımız ve geliri de güz el olduğu için genelde ölene kadar işimizi bırakmayız. Ben bu kısır döngüyü kırmak istiyorum. Yaşlandığımda kaçırdıklarım ya da kaybettiklerim için keşkelerim olmasın istiyorum. Çok özlediğim torunlarım geldiğinde onları yarım yamalak görüp işe dönmek yerine onlarla doya doya zaman geçirmek istiyorum. Bir daha geri gelmeyecek büyüme aşamalarını görmek istiyorum. Yargısız, beklentisiz, koşulsuz, görevsiz yaşamı tatmak istiyorum. Bedenim, zihnim ve ruhum sağlıklıyken bunları gerçekleştirmek istiyorum. Bu nedenle ve her şey güzelken mesleğe veda ediyorum”



Mekanların genellikle açılışlarını törenle yaptığını, kendisinin kapanış için küçükte olsa bir tören düzenlemesini ise “Bu meslekten ekmek yedim. 40 yıla yaklaşan bir süre bu meslekle unutulmaz dostluklar, arkadaşlıklar kurdum. Dürüst oldum. Komşu esnaflarla, resmi sivil kuruluşlarla, vatandaşlarla hep iyi ilişkiler kurdum. Kimseyle kırgınlığım küskünlüğüm olmadı. Beni ayakta tutan herkesle son günümde de birlikte olmak, eczanemde vedalaşmak, helalleşmek, kapanışta da güzel anılarım olsun istedim” sözleriyle dile getiren Aytuğ; “Ben Foça aşığıyım. Yine ve ömrümün sonuna kadar burada yaşayacağım. Ama sağlığım elverdiği ölçüde gezeceğim. Tüm dostlarımı yeni bir hayatın başlangıcı olarak gördüğüm 31 Aralık 2013 Salı günü vedaya bekliyorum” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2932
Okunma: 2932












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)