ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kocaoğlu Foça Tahıl Kurutma Tesisi açılışında konuştu “Hakkımda yazılanların aslı astarı yoktur inanmayın”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 25.12.2013    

Kocaoğlu Foça Tahıl Kurutma Tesisi açılışında konuştu “Hakkımda yazılanların aslı astarı yoktur inanmayın”



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Foça ilçesi Bağarası beldesinde yapımı tamamlanan Tahıl Kurutma Tesisi’ni hizmete açtı. Kocaoğlu, İzmir’de yayın yapan bir bölge gazetesinin kendisini karalamaya yönelik olarak yaptığı yayınların çığırından çıktığını, Ankara’dan bir kişiyi de grubun başına geçirerek hakkında çok anormal yazılar yazdırıldığını söyleyerek sitem etti.

Tesisin açılışına TBMM eski Başkanvekili Kemal Anadol, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, İl Özel İdaresi Başkanı Serdar Değirmenci, çevre ilçelerin Ziraat Odası, Ticaret Odası, Esnaf Odası başkanları, bazı CHP ilçe başkanları, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Açılış öncesi kent orkestrası bir konser verdi. İBB bandosu da çaldığı marşlarla karşılamadaki coşkuyu arttırdı. Kocaoğlu, “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak”, ”Aziz Başkan Büyük Başkan” “İzmir Seninle Gurur Duyuyor” sloganları, ayakta alkışlar ve sevgi gösterileriyle tören alanına geldi.



NE ÇEKTİN BE AZİZ

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, günde 400 ton tahıl kurutma kapasitesine sahip tesisin yapılmasında İBB ve Kocaoğlu’nun yüzde doksan oranında çok büyük destek verdiğini belirterek teşekkür etti. Demirağ sözlerini “Madalyonun öbür tarafına baktığınız zaman bir açılışta dikkatimizi çeken “ne çektin be Aziz” yazısı aklıma geliyor. Aziz Başkan önümüzü açmak için, eşit hak dağıtmak için gerçekten çok çekti” diyerek bitirdi.

Tarım ürünleri ve çiftçilere ferdi olarak 300 bin, tüzel kişiliklere 600 bin liraya kadar sağlanan hibe destekleri konusuna dikkat çeken Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge de ilçeye yapılan yatırım için katkısı olan herkese teşekkür etti.



MERKEZİ YÖNETİM VE DSİ TARIMA DAHA FAZLA KATKI YAPMAMIZA İZİN VERMİYOR

Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasına İsmet İnönü’yü anarak başladı. Yönetime geldikleri günden itibaren tarım alanları ve çiftçilere yönelik olarak yaptıkları çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Aynı işkolunda çalışan kişiler arasında ücret bakımından uçurumlar olduğunu bununda çalışma barışını tehdit ettiğini vurgulayan Kocaoğlu, kendi görevleri olmamasına rağmen pek çok tarımsal faaliyete de talip olduklarını, örneğin Tahtalı barajı çevresine damlama su sistemi yapmak istediklerini, bu ve benzeri projelere merkezi yönetim ve DSİ tarafından fırsat verilmediğini anlattı.



HAKKIMDAKİ YAYINLAR ÇIĞIRINDAN ÇIKTI

Aziz Kocaoğlu konuşmasının son bölümünde aleyhinde yapılan yayınlara değindi. Kocaoğlu; “İzmir’in ve Türkiye’nin en önemli yerel gazetelerinden bir tanesinde sürekli bize çeşitli söylemlerle yıpratma yayınları yapılmaktadır. Bugün de aynı şey vardır. Ben basınla hiçbir zaman münakaşa etmedim. Basına hiçbir zaman söz söylemedim. Hepsini okuyorum. Yapıcı, pozitif eleştiri olarak kabul ediyorum. Ona göre değerlendiriyorum. Ama artık bu iş çığırından çıktı. Bir de Ankara’dan gelen bir zat-ı muhteremi de başına geçirdiler. Çok anormal yazılar yazılıyor. Yazılmaya da devam edecek seçime kadar. Herkes görevini yapıyor. O adam da görevini yapıyor. Saygı duyuyorum. Benim sözüm onlara değil. Benim sözüm İzmirli hemşehrilerimize. Yazılanların hiçbirinin aslı astarı yoktur. Varsa savcılığa suç duyurusunda bulunurlar. Tamamen asparagastır. Tamamen manipülasyona yöneliktir. Tamamen siyasi emellere yöneliktir. Şartlanmış bir kadroyla, Büyükşehir Belediyesi’ni ve başkanını yıpratmak istiyorlar. Sadece söyleyeceğim uyanık olmanızdır. Uyanık olmamızdır. Gereğini yapmamızdır” dedi.



Açılış kurdelesinin törene katılan protokol üyelerince birlikte kesilmesi ve çalışır durumdaki tesisin gezilmesinin ardından tören sona erdi.

Aziz Kocaoğlu ve beraberindekiler Bağarası beldesinden Foça kent merkezine geçti. Yapımı son aşamaya gelen tarihi kuleler ve surlarda incelemelerde bulundu. Demokrasi Meydanı’nda temsili olarak konulan sütun başlığı, grifon ve at heykelcikleri ile çalışmalar hakkında kazı kurulu başkanı Prof.Dr. Ömer Özyiğit’ten bilgi aldı.

Meydanda kurulan masalarda açık havada kısa bir çay keyfi yapan Aziz Kocaoğlu ve beraberindekiler saat 13.00 dolayında ilçeden ayrıldı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2990
Okunma: 2990












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)