ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Balbay’a en ateşli hoşgeldin Foça’dan

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.12.2013    

Balbay’a en ateşli hoşgeldin Foça’dan



Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Örgütü üyeleri 10 Aralık 2013 Salı günü saat 17.30’da Demokrasi Meydanı’nda toplanarak İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın özgürlüğe kavuşmasını kutladı. Soğuk ve hafif yağışlı havada yarım varillere yakılan ateşler etrafında toplanan partililer adına yapılan basın açıklamasında bugün “Hoş Geldin Balbay”, yarın “Hoş Geldin Özgürlük” demek istiyoruz denildi.

Chp’li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bazı meclis üyeleri ve aday adayları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile partililerin katıldığı etkinlik yakılan ateşler etrafında halay çekilerek başlandı. Bu sırada Zülfü Livaneli’nin “Ey Özgürlük” şarkısı birkaç kez tekrarlanarak çalındı.



Basın açıklamasını okuyan CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Foça’nın da dahil olduğu İzmir 2. bölgeden seçilmiş milletvekili, gazeteci, yazar Mustafa Balbay’ın 5 yıla yakın bir süre devam eden tutukluluğunu haksız ve dayanaksız olarak niteledi. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Balbay’ın özgürlüğünün ilk gününü yaşamasının Türkiye’deki acı gerçekler nedeniyle göreceli bir iyimserlik için dahi yeterli olmadığını savunan Biçer uydurma suçlamalarla hapishanelerde olduğunu iddia ettiği diğer tutuklular için de özgürlük istedi.

Günal Biçer; “Bugün yine aydınlarımız, gazetecilerimiz, milletvekillerimiz, ordumuzun komuta kademesi başta olmak üzere askerlerimiz, mesnetsiz olduğu artık herkesçe kabul edilen uydurma suçlamalarla hapishanelerdedir. Balbay gibi onlara da özgürlüklerinin verilmesi, uğradıkları haksızlığın bir an önce giderilmesi, insan haklarına saygılı bir devletin öncelikli görevidir. Bunu acilen talep ediyor ve adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Balbay içeriden “Bin Balbay” olarak çıktı. Balbay’a “Aramıza Hoş geldin” diyoruz. Ama içeride birçok Balbay var. Ülkenin en değerli insanları hapishanelerde çürütülüyor. Zulme uğrayanın bir dakikası bile bir ömürdür. Bu zulüm artık bitmelidir” dedi.

CHP’liler basın açıklamasının ardından olaysız dağıldılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 2991
Okunma: 2991












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)