ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Dünya Engelliler Günü’nü kutladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.12.2013    

Foça Dünya Engelliler Günü’nü kutladı



3 Aralık Dünya Engelliler Günü İzmir’in Foça İlçesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Foça Belediyesi ve Kaymakamlık işbirliği ile temin edilen akülü arabanın engelli gence teslimi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programı saat 14.30’da verilen kokteyl ve sergi holünde engellilerin ürettiği resim ve el sanatları ürünlerinin satışlı sergisinin açılışıyla başladı.



Kutlamalara, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Başsavcı Ali Zorlu, Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Engelli Meclisi Başkanı Sermin Abancı Selçuk, bazı belediye meclis üyeleri ve STK temsilcileri ile ilçede yaşayan engelliler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gürer ve Demirağ ilçede, Ulugölge ülkede engellilere yönelik olarak yapılan çalışmalar ve elde edilen gelişmelere değindikleri birer konuşma yaptılar. Üç konuşmacı da herkesin potansiyel engelli adayı olduğu ve onlara yönelik pozitif ayrımcılığı desteklediklerine vurgu yaptılar.

Ilıpınar Engelli Eğitim Merkezi’nde eğitimini sürdüren ve 30 Ekim - 3 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelsizmir 2013 Kongresi sırasında düzenlenen Boccia yarışmasında kategorisinde birinci olarak altın madalya kazanan Foçalı engelli sporcu Veli Ortak’a akülü arabası Kaymakam Ulugölge tarafından teslim edildi.



İzmir Müzisyenler Derneği üyesi Doğancan Doğan ve Deniz Ersin Avcı’nın, bağlama ve gitarla verdikleri konserin ilk bölümü duygusal parçalar dinletisi şeklinde geçti. İkinci bölümde hareketli parçalara yer veren ikili salondakileri hem oynattı hem söyletti. “Telli Telli” ve “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” şarkılarıyla biten konser sonrası Kadir Tuna isimli görme engelli vatandaşa “Beyaz Baston” hediye edildi.

Geçirdiği kazadan sonra felç olan zengin aristokrat Philippe’in, cezaevinden çıkmış Driss’i bakıcısı olarak işe alması ve zamanla aralarında çılgın bir dostluğun oluşmasının hikâyesinin anlatıldığı 2011 yılı Fransız yapımı “Can Dostum” filminin gösterimiyle kutlama programı sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2811
Okunma: 2811












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)