ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Poyraz Foça Balıkçı Barınağı’nı vurdu tekneler battı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.12.2013    

Poyraz Foça Balıkçı Barınağı’nı vurdu tekneler battı



2 Aralık 2013 Pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan, gece ve bu gün etkisini sürdürmeye devam eden poyraz fırtınası Foça’da hayatı olumsuz etkiliyor. Hızı saatte 100 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Balıkçı Barınağı’nda biri yelkenli olmak üzere 6 tekne sulara gömüldü, çok sayıda teknenin muhtelif yerlerinde hasarlar meydana geldi.

Foça şehir merkezinde bazı dükkanların levha ve ışıklı panoları uçtu, elektrikler zaman zaman kesildi. Salı günleri kurulan pazarda ise çoğunlukla tezgahlar açılmadı. Açıklarda oluşan iri dalgalar nedeniyle balıkçılar denize çıkmazken en büyük hasar konum itibariyle Poyraz’a tam açık olan Balıkçı Barınağı’ndaki teknelerde oluştu.



Bir gün önce Liman, Belediye ve Foça Merkez Su Ürünleri kooperatifi başkanlıklarınca yapılan anonslara rağmen çoğu ilçe dışında bulunan tekne sahiplerinin önlem almaması nedeniyle fırtınayla birlikte hasarlar başladı. Baş kısımları parçalanan, halatları kopan, su alan tekneler yanlarında bağlı olanlara da zarar verdi. Foça Liman Başkanlığı ve Kooperatif yetkilileri tedbir almaya çalışırken bazı tekne sahipleri ise teknelerinde kalmaya ve duruma göre hareket etmeye çabaladı.

Olcan isimli özel yatın ve irili ufaklı 5 teknenin battığı fırtınanın, yarın akşama kadar devam edeceği tahmin ve bu nedenle hasarın artmasından endişe ediliyor.

Yapıldığı tarihten beri bu tür fırtınalara açık olması ve dalgakıran yapılmadığı için her seferinde hasar ve tekne batmalarının yaşanması nedeniyle yetkililere tekrar seslenen Foça Merkez Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin; “Milli servet heba oluyor. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı yetkililerinin halimizi görmelerini ve barınağın korunaklı hale getirilmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Anlık ve kişisel tedbirlerin işe yaramadığı defalarca görülmüştür. Bu durumun başka çaresi yoktur. Poyraz fırtınalarının etkisini önleyecek bir dalgakıranın acilen yapılması gereklidir” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3589
Okunma: 3589












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)