ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı gençlere Mutlu Bakış Projesi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.12.2013    

Foçalı gençlere Mutlu Bakış Projesi



İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Mutlu Bakış Projesi” 2 Aralık 2013 Pazartesi günü Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde liseli gençlere interaktif bir sunumla anlatıldı. Yaklaşık bir saat süren sunum sırasında gençler bilgilenme, olayları değerlendirme, yaklaşım, bakış açıları, kararlılık gibi konularda örneklemelerle proje konusunda detaylandırılırken eğlenceli dakikalar da yaşadılar.

İzmir Emniyet Müdürlüğü TEM şubede görevli 4 uzman personelin görev aldığı sunumu Remzi Aydın yaptı. Stand up shov formatında ve sürekli hareket halinde yaklaşık 300 dinleyiciye hitabeden Aydın konulara dinleyenleri katarak program sonuna kadar ortamı diri tutmayı başardı.

Mutlu Bakış Projesi’nin suç örgütlerinin propaganda ve taban kazanma faaliyetlerini etkisiz hale getirmeyi, hedef kitleye karar vermeden önce, seçme şansı verebilmeyi, gençlerin ülke sevgilerini arttırmayı ve aidiyet bilincini pekiştirmeyi hedeflediğini belirten Aydın sunuma İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın mesajını okuyarak başladı.



Çağdaş iletişim araçlarının bilgiye ulaşmada büyük avantaj sağladığını, ancak sanal ortamda her bilginin doğru olmadığını, çeşitli kaynaklardan doğrulamanın önemine, algı ve bakış açılarıyla konuların nasıl zıt olarak değerlendirilebileceğine, sözle aktarılan durumların aktaran kişi sayısı arttıkça nasıl içerik değiştirdiğine örneklemeler getiren TEM Mutlu Bakış takımı sunuma görüş, öneri ve çeşitli roller üstlenerek katılan öğrencilere tişört ve kitap hediye etti.

Remzi Aydın; Mutlu Bakış projesi sunumunda doğru bilgi, doğru arkadaş seçimi, sağlıklı ve güçlü iletişim, önyargıların ve genellemelerin zararı, kendini tanıma ve geleceğe mutlu – umutlu bakabilmek için hedef koymanın önemini vurguladı.

Remzi Aydın; “Gençlerimizin insani ilişkiler kullanılarak aldatıldığı bu süreci sadece adli uygulamalarla engellemek mümkün değildir. Söz konusu insan ve onun değer-inanç sistemi olduğunda polislik hizmetini bireylere özel bir formatta sunabilmek terörü önleme çalışmalarına önemli katkılar sağlamaktadır. Amacımız kandırılabilmesi ve suç işleme ihtimali olan azami sayıda gencimizi bu durumları yaşamadan yaşama hazırlamaktır. İzmir il ve ilçelerindeki liselerde bu sunumlarımızı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Anında ve web sitemiz aracılığıyla çok olumlu tepkiler ve olarla interaktif olarak gerçekleştirdiğimiz bu programlardan bizde büyük keyif alıyoruz.”dedi.

Cemil Midilli Lisesi ile Halim Foçalı Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı etkinlik ayakta alkışlarla sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3161
Okunma: 3161












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)