ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Sanat Dostları’nda politik buluşma

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 1.12.2013    

Foça Sanat Dostları’nda politik buluşma



Foça ve yakın yerleşim birimlerinde yaşayan kültür sanat insanları ve bu konulara ilgi duyanların birlikteliğiyle oluşturulan Foça Sanat Dostları Grubu, 29 Kasım 2013 Cuma günü “Yerel Seçimlere Doğru, Yerel Yönetimler, Kültür ve Sanat" konusuyla bir araya geldi.

Foça Balık Hali üzerindeki Balıkçı Kahvesi’ndeki buluşmaya ilk kez ilçe siyasetinden önemli isimlerde katıldı. Foça Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin başkan aday adayı Gökhan Demirağ, İşçi Partisi başkan aday adayı Yavuz Efe ile her iki partiye mensup üyeler ve meclis aday adayları konuyla ilgili görüşlerini aktardılar, yöneltilen eleştirileri yanıtladılar.

Foça’da yaşamını sürdüren şiir ve yazın dünyasının önemli ismi Ataol Behramoğlu da yaptığı konuşmada siyaset dünyasının ve özellikle CHP’nin belirgin bir kültür sanat politikası oluşturmasının gereğine ve bunu halkla paylaşmasının önemine vurgu yaptı.



Foça Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Yazar Hüseyin Yurttaş’ın moderatörlüğünü yaptığı ve yaklaşık 2 saat süren buluşmada, Sevhan Beğendi, Hasan Öztoprak, Yılmaz Mızrak, Neşe Uprak, Murtaza Aktaş, Nuray Çiloğlu, Cevat Yıldırım ile bazı diğer katılımcılar söz alarak fikirlerini ve önerilerini paylaştılar.

Aşık Ali Kızıltuğ’un;

“Sekiz Öküz Bir Tarlada
Vuruşuylarmış Ha Babam De Babam
Acından Ölen Danayada
Gülüşüylermiş Ha Babam De Babam “

dörtlüğüyle başlayan yergi karakterli türküsünü seslendiren Alaaddin Yiğit katılımcılardan büyük alkış aldı.

Bazı konuşmacılar ilçede yapılan tarihi kazı ve araştırmalar ile kültür sanat faaliyetlerini nitelik ve kalite yönünden olumlu değerlendirirken, bazı konuşmacılar yeterli düzeyde olmadığı konusunda ısrarcı oldular.

Son bölümde; yerel yönetimin çalışmalarına ağır eleştiriler getiren Yavuz Efe’nin, moderatörün, politik mecraya ve tartışmaya çekilmemesi konusundaki uyarısını da dikkate alarak konulara satır başlarıyla değinmesinin ardından toplantı sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2710
Okunma: 2710












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)