ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça'dan seslendiler "Kent Konseyleri heyecanını kaybetti"

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.11.2013    

Foça'dan seslendiler "Kent Konseyleri heyecanını kaybetti"



İzmir Kent Konseyleri Birliği Kasım 2013 ayı toplantısını Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesisleri’nde yaptı. Toplantı ve çalışmalara katılımın, mevcut yönetmelikten dolayı giderek azaldığı görüşünün ağırlık kazandığı toplantıda kent konseylerinin heyecanını kaybettiğine vurgu yapıldı.

İzmir’de kuruluşunu tamamlayan 21 kent konseyinden dokuzunun (Bayraklı, Dikili, Foça, Karabağlar, Menemen, Konak, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar) başkan ve genel sekreterleriyle hazır bulunduğu Foça buluşmasında açış konuşmasını Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptı.



Demirağ Foça’nın doğal, tarihi, iklimsel ve yaşayanları özellikleriyle özel bir yer olduğunu anlattı. Demirağ; “Bize kalan medeniyetleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Çevre kirliği ve termik santraller konusunda ciddi gayretler içindeyiz. Daha uygun teknelerle Midilli seferlerinin yeniden başlatılması için TUDER, Menemen Ticaret Odası ve Esnaf Odamızla ortak hareket ediyoruz. Büyükdeniz limanını 280 yat bağlama kapasitesine çıkarmak, İngiliz Burnu’na da yat limanı yapmak istiyoruz. Buraları devreye girdiğinde var olan gümrük kapısı çok aktif hale gelecektir. Kent konseylerinin bu konulardaki desteklerine ihtiyacımız var” dedi.

Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer de ev sahibi başkan olarak kuruluşlarından itibaren yaptıkları faaliyetleri anlattı. Özellikle Engelli, Kadın ve Gençlik meclislerinin çalışmalarıyla ilçede önemli etkinlikler gerçekleştirdiklerini, Foça Belediyesi’nin desteğiyle açtıkları Engelsiz Kafe’nin örnek bir mekan olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Dönem sözcüsü Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Deniz Tolga İnci; ilçesinde Ulamış Mahallesi kadınlarının çalışmalarıyla oluşturulan kooperatifin doğal ve günlük sıkma nar ve mandalina suyu ürettiğini, bu ürünlerin Seferihisar Belediyesi tarafından okullara dağıtıldığını belirterek getirdiği örnekleri katılımcılara ikram etti.

BU YÖNETMELİKLE KENT KONSEYLERİ BİR ADIM İLERİ GİDEMEZ

Söz alan Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan Kent Konseylerinin mevcut yönetmeliğinin değiştirilmesi için İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmasını önerdi.

Doğan ”Bu yönetmelik nedeniyle kent konseyleri heyecanını kaybetti. Kent konseyi faaliyetlerini Belediye Başkanı ile çatışmadan yürütmek zorunda. Belediyelere bağımlı olduğu sürece kent konseyleri bir adım daha ileri gidemez. Konseylerin başkan inisiyatifinden çıkarılması, özerklik sağlanması zorunludur” dedi.

İzmir Kent Konseyleri Birliği toplantısı ek gündem önerileri, birliğin devamının sağlanması için komisyon oluşturulması ve tabana yönelik örgütlenme modeli çalışmalarının görüşülmesinin ardından sona erdi



Seyfi GÜL







Okunma: 2849
Okunma: 2849












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)