ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Esnaf Odası’ndan mükellef ve sürücülere önemli uyarılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.11.2013    

Foça Esnaf Odası’ndan mükellef ve sürücülere önemli uyarılar



Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli, vergi mükellefli esnaf ve kış lastiği kullanma zorunluluğu konularında önemli açıklamalarda bulundu. Menemenli daha önce mükellefiyet şartlarını ihlal edenler için yapılan düzenlemeyle Basit Usule geçiş yolunun açıldığını müjdeledi.

BASİT USULE GEÇİŞ YOLU AÇILDI

Menemenli’nin açıklamaları şöyle : “193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’na göre Basit Usul mükellefiyet şartlarını ihlal edip gerçek usulde vergilendirilen mükellefler, eş ve çocukları da dahil olmak üzere bir daha basit usule dönememekteydi. Ancak 6322 sayılı kanunla yeni düzenleme getirilerek basit usul hakkını kaybetmiş olanlara yeniden imkan tanındı. Basit usulde vergilendirilmek isteyen gerçek usul mükellefler, Aralık ayında işletme defterlerini Notere tasdik yaptırmadan, Basit Usule geçiş için yazılı müracaat yapacaklar, 01.01.2014 tarihinden itibaren basit usul ile vergilendirileceklerdir. Vergi daireleri bu mükelleflerin son iki dönem (2012-2013) iş yeri kira ödemeleri ve yıllık hasılatları inceleyerek basit usule geçiş şartlarını taşıyıp taşımadıklarını tespit edecektir. Gerçek usulde vergilendirilmekte iken basit usulde vergilendirmeye geçen mükelleflerin, ellerinde bulunan belgeleri 283 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinin 3.5. bölümündeki açıklamalar doğrultusunda iptal ettirmeleri gerekmektedir. Ödeme Kaydedici Cihazlarını kullanmaya devam etmek isteyenler için herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Basit usule tabi üyelerimizin muhasebe işlemleri Odamızın Muhasebe Birimi tarafından yapılmaktadır. Basit usule dönmek isteyen üyelerimize de danışmanlık hizmeti verilmektedir.

ARAÇLARINIZA KIŞ LASTİĞİ TAKTIRMAYI UNUTMAYIN.

Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller artık 1 Aralık'tan itibaren takip eden yılın 1 Nisan tarihine kadar olan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

'ŞEHİR İÇİ UYGULAMASI KARARI VALİLİKLERDE'

Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenecek ve uygulanacaktır. Kamyon, TIR, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması hatta stepne lastiklerinde kış lastiği olması zorunludur. Aralık ayı gelmeden kış lastiklerini taktırmaları konusunda şoför esnafımızı uyarıyoruz.

'ÖZEL ARAÇLARDA DİKKAT ETMELİ'

Özel araçlar da en az ticari araçlar kadar dikkatli olmalı, önlemlerini almalıdır. Kullanacakları kış lastiklerinin dört lastiğinin de kış lastiği olarak değiştirilmesinde büyük fayda vardır.

Seyfi GÜL







Okunma: 2658
Okunma: 2658












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)