ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP Foça Gençlik Kolu eski Başkanına Gezi Mahkemesi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.11.2013    

CHP Foça Gençlik Kolu eski Başkanına Gezi Mahkemesi



Yurt genelinde düzenlenen Gezi Parkı Destek Eylemleri sırasında partisinin Yenifoça’da düzenlediği basın açıklamasında hazırlanan bildiriyi okuyan CHP Foça Eski Gençlik Kolu Başkanı İsmail Yetkin Atak(26), burada kullandığı cümleler nedeniyle 28 Kasım 2013 Perşembe günü hakim huzuruna çıktı. Atak belediye meclis üyesi aday adayı olmak için bir süre önce görevinden ayrılmıştı.

Yetkin Atak; 2 Haziran 2013 günü Yenifoça eski belediye binası yanındaki Atatürk anıtı önünde yaptığı konuşmanın bir bölümünde kullandığı “İki ayyaş demeyecektin. Sen o lafı ettiğinde kimleri kastettiğini biz çok iyi anladık. Sen de; biz hırsız, şerefsiz, vatan haini dediğimizde kimleri kastettiğimizi çok iyi anlarsın” sözleriyle kamu görevlisine alenen hakaret suçunu işlediği iddiasıyla savcılığa ve ardından mahkemeye sevk edilmişti.



İsnat olunan suçun cezasının alt sınırı 5 yıldan fazla olması nedeniyle hukuki yardım alan Atak, Foça Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hakim huzuruna avukatı Ahmet Yeşilyurt ile birlikte çıktı.

Savunmaların ardından “Sanığın katılana yürüttüğü kamu görevi sebebi ile hakaret fiili sabit görüldüğünden TCK’nun 61 maddesine göre adli para cezasından vazgeçmeyi gerektirir bir sebebin bulunmadığı, eylemine uyan TCK’nun 125\3-a maddesi gereğince takdiren 365 gün birimi adli para cezası ile cezalandırılmasına, ilgili yasa maddeleri gereği cezaya artış ve indirimler yapıldıktan sonra 354 gün birimi karşılığı yedibin seksen (7.080) Tl adli para cezası ile cezalandırılmasına” karar verildiği hükme bağlandı.

Cezanın adli para cezası olması, maddi bir zararın doğmaması, sanığın sabıkasının bulunmaması ve yeniden suç işlemeyeceğine kanaat oluşturması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılması, 5 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbiri altında tutulması, denetim süresi içinde yeni bir suç işlememesi durumunda hükmün ortadan kalkacağının sanığa ihtar edilmesiyle duruşma sona erdi.

Yetkin Atak Foça adliyesinden duruşmayı izlemek üzere gelen CHP’liler ve arkadaşları ile birlikte ayrılırken “Türk adaletine güveniyorum. Mahkemenin kararına saygılıyım” ifadelerini kullandı.

Seyfi GÜL







Okunma: 3229
Okunma: 3229












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)