ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Bülbül Yuvası’nda Özbek pilavı günü

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 28.11.2013    

Foça Bülbül Yuvası’nda Özbek pilavı günü



İzmir’in Foça ilçesinde yaptıkları kitap ve okuma alışkanlığı edinilmesine yönelik etkinliklerle tanınan Foça Kitap Kulübü üyeleri Özbek Pilavı Günü’nde bir araya geldiler. Foça Bülbül Yuvası Otel’de gerçekleşen buluşmada yeni yılla birlikte yapılacak yeni etkinlikler de gözden geçirildi.

Her yıl düzenledikleri Kitap Şenliği’nde binlerce kitabı ücretsiz olarak halka dağıtan, okul ve eğitim kurumlarına kitap yardımı yapan, Foça Halk Kütüphanesi’nde her hafta Perşembe günleri yaptıkları okuma ve yeni kitaplar hakkında tartışmalarla faaliyetlerini sürdüren Foça Kitap Kulübü’nün Başkanı Ayla Karatekin bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri günün tatlı tesadüflerle oluştuğunu anlattı.



Ayla Karatekin; “Üyelerimizden biri pirinciyle ünlü Edirne’nin Keşan ilçesi kökenli. Her yıl hasat döneminde memleketine gittiğini ve ünlü pirincinden getirdiğini söyledi. Üyeler olarak Geleneksel Pilav Günü oluşturmamızı teklif etti. Günü nerede yapacağımızı konuşurken Bülbül Yuvası Otel’in sahibesi ve yemek ustası Selma Bülbül hanım aklımıza geldi. Teklifimizi büyük memnuniyetle kabul ederken bir tek şart koştu. “Ben Özbek asıllıyım yapacağım pilav da Özbek Pilavı olsun” dedi. Üç yıldır Kasım ayında bu müthiş lezzetle bir araya geliyoruz.” dedi..

Ayla Karatekin Foça Demokrasi Meydanı’nda, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde benzerleri görülse de bazı özellikleriyle Foça’ya has bir “Açık Kütüphane ve Kitap Okuma Kabini” oluşturduklarını, isteyenin serbestçe kitap alabileceği, kitap koyabileceği, orada veya evine götürerek kitap okuyabileceği bir oluşumu hava şartlarının müsaade ettiği yakın bir tarihte açarak faaliyete geçireceklerini sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2864
Okunma: 2864












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)