ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Gezi Parkı’nın fidanları Foça sırtlarında yaşayacak

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.11.2013    

Gezi Parkı’nın fidanları Foça sırtlarında yaşayacak



İzmir’in Foça İlçesi’nde emekliler ve çeşitli meslek gruplarına mensup kişilerin oluşturduğu “Foça Forum” adlı grup 24 Kasım 2013 Pazar günü Atatürk Mahallesi’nde şehri panoramik olarak gören Denizkent sırtlarına ağaç dikti. Dikilen ağaçların bir bölümüne Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitirenlerin isimleri verildi.

Kendilerini demokrat, aydın insanlar olarak tanımlayan grup adına konuşan Aksel Ağan, yeşil bir Foça yaratmak ve Gezi’de yitirilen fidanları yeşertmek için 60 kişi bir araya gelerek ağaç dikimi yaptıklarını söyledi. Diktikleri 150 dolayında fidanı ve açılacak çukurlar için iş makinesini kendi kısıtlı bütçelerinden aralarında para toplayarak temin ettiklerini belirten Ağan, herhangi bir siyasi görüş doğrultusunda değil ilkeleri doğrultusunda kendisini gruba ait hisseden herkese açık bir birliktelik oluşturduklarını söyledi.



Ağan; “Foça’da yaşayan pek çok aydın, duyarlı insanlar kocaman enerjileri ile büyük bir güç verdiler. Umutlarımız canlandı. Gurur duydum. Kazmasını küreğini kapan geldi. Fidanlar diktik gururla. Yorulmadan.. Severek, isteyerek. Bu daha başlangıç. Bunun gibi pek çok fidan dikeceğiz. Bu tür çalışmalara devam edeceğiz. İlçemiz ve ülkemizin yeşermesi yolunda katkı koyacağız. Bugün her yaştan katılımcılarla çok keyifli bir gün geçirdik. İçimize ferahlık doldu, huzur doldu” dedi.



Ağaç dikimi sırasında söz alan forum üyelerinden Faruk Çiftçi de Gezi Parkı’nda yeşile sahip çıkan ve bu uğurda yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert’in her biri için ayrıca birer ağaç diktiklerini, isimlerini fidanların diplerine bir levhayla yazdıklarını anlattı. Çiftçi konuşmasını; “Onların doğa ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz. Fidanları onlar yok ediyor, biz dikiyoruz. Bu ve daha sonra dikeceğimiz fidanlarla Foça’nın “Kardeşlik Ormanı”nı oluşturacağız” diyerek tamamladı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2659
Okunma: 2659












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)