ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP Foça Kadın Kollarından Kelebekler Özgürdür bildirisi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.11.2013    

CHP Foça Kadın Kollarından Kelebekler Özgürdür bildirisi



25 Kasım “Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü” dolayısıyla CHP Foça Kadın Kolları üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasında aralarında Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Başkanı Günal Biçer ile Belediye Meclis üyesi aday adaylarının da yer aldığı partili erkekler de destek için Demokrasi Meydanı’nda hazır bulundu.

CHP Foça Kadın Kolları Başkanı Beyhan Türker tarafından okunan bildiride 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde katledilen ve dünyada “Kelebekler” adıyla efsaneleşen Mirabel kardeşlerin anısına kabul edilen günün, dünyanın her yerinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, şiddete ve savaşa karşı örgütlü kadın dayanışmasını ifade ettiği belirtildi..



Türkiye’de 2012 yılında 165, 2013’ün ilk 10 ayında 168 kadının öldürüldüğünü, evli kadınların yüzde 39’unun fiziksel şiddete, 15’inin cinsel şiddete, 44’ünün duygusal istismara maruz kaldığını dile getiren Türker devletten koruma talebiyle polise ve savcılığa başvuranların yüzde 73’ünün, kadın sığınma evlerinde kalanların 27’sinin cinayete kurban gittiğini vurguladı.

Okuma yazma ve işgücüne katılım oranlarında kadın aleyhine olan orantısızlığa da dikkat çeken Beyhan Türker; “ Kız çocuklarını okuldan uzaklaştıran uygulamalar birbiri ardına devreye sokulmaktadır. Erkeklerden yüzde 20 oranında az ücret alan kadınlar mobbing mağdurudurlar. Yaşadıklarımız 11 yıllık otoriter devlet anlayışının bir sonucudur. Kutsal Aile tezi ile kadın, bedeninden kişiliğine, denetim altına alınmak istenmektedir. Bireylerin bedenleri ve hayatları üzerinde en yüksek düzeyde baskı kurarak rejimi inşa etmeye çalışan bu düzeni reddediyoruz. “Böyle Gelmiş Böyle Gider” diyenlere karşı “Yeter Artık” diyen kadınların yaşamlarına yaşamlarımızı katıyoruz. Kadına şiddete karşı sevgiyi örgütlüyor ve “Kelebekler Özgürdür” diyoruz.” Dedi.

Türker bildiriyi “Kadınlar için özgürlük ve adalet CHP ile gelecek” sözleriyle bitirdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2487
Okunma: 2487












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)