ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Öğretmenler Günü’nü coşkuyla kutladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 25.11.2013    

Foça Öğretmenler Günü’nü coşkuyla kutladı



24 Kasım Öğretmenler Günü İzmir’in Foça ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulması için Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene eğitim camiası, idareci, öğretmen ve öğrencileriyle tam kadro katılırken bazı siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri ile belediye başkan ve meclis üyesi aday adayları da katıldılar.



Saat 10.30’da Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki program ise giriş holünde öğretmen sanatçıların ürettiği resim ve el sanatları sergisinin açılmasıyla başladı.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve ilçe protokolünün hazır bulunduğu salonda Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız yaptığı açış konuşmasında öğretmenlik mesleğinin zevkli ve sıkıntılı yönleri ile sorunlarına değindi.



Tamamını Reha Midilli İlköğretim Okulu öğretmenlerinin hazırladığı programda iki minik öğrencinin ”Öğretmenim Bana Kurdele Takma Bana” şiiri büyük alkış aldı.

Mesleğe yeni katılanlar adına Esra Yılmaz’ın konuşmasının ardından aralarında iki de başörtülü öğretmenin yer aldığı 13 kişilik grup “Öğretmen Yemini” etti.



Emekli öğretmenler Serap Bozal ve Altan Yücedağ’a “Hizmet Şeref Belgesi” takdim edildi.

Mine Aluç’un hazırladığı “Benim Adım Öğretmen” adlı sunumun ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın gün dolayısıyla yayınladığı mesajı okundu.

İlçede görev yapan öğretmenler arasında düzenlenen ve birinciliği Reha Midilli Anadolu Lisesi Müdürü Ali Öztütüncü’nün, ikinci ve üçüncülüğü Hüseyin Muslu ve Hatice Akalın’ın kazandığı anı yarışması ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Ali Öztütüncü “Bayram Hediyesi” başlıklı anısını okurken salonda duygulu anlar yaşandı.

Öğretmenler Günü kutlama programı öğretmenlerden oluşan koronun söylediği türkülerle sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2730
Okunma: 2730












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)